City Guide: Kopenhagen

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Trish Nagy, Mia Sharp en Tine
City Guide: Kopenhagen

De ELLE Green City Guide gidst je de komende maand langs 's werelds meest duurzame steden en bundelt de favoriete eco-friendly adressen van de ELLE-redacties ter plaatse. Van zero-waste San Francisco tot sustainable Sydney met tussenstops in Vancouver en Singapore en helemaal terug naar Kopenhagen. Het leven zoals het is ... Green. Deze week: Kopenhagen.

De European Green Capital van 2014 wil tegen 2025 de eerste klimaatneutrale hoofdstad ter wereld worden. De Denen zijn echte ecopioniers, met Kopenhagen als uithangbord. Maar liefst 88% van het eten in de openbare diensten is biologisch, 71% van de hotelkamers heeft een eco-certificaat en fietsen zijn het symbool van de stad.

1/

Hotels

 1. Ibsens Hotel

Het trendy Ibsens boetiekhotel ligt verscholen in een smalle steeg in de groene hipsterwijk van Nansensgade. Een topadres voor de fans van eclectische interieurs met een coole mash-up van recup meubelen en lekker eten van de korte keten.

 1. Hotel SP34

SP34 is de optelsom van boho lifestyle en cutting-edge Deens design. De gasten worden er elke avond getrakteerd op een frisse pint of een glas wijn om de sociale interactie te bevorderen. Tot slot een speciale vermelding voor het bijzonder lekkere - én totally bio - ontbijt.hotel sp34

2/

Vintage SHOPS

 1. Episode

Vintage of tweedehands shoppen is de gemakkelijkste (en meest ondergewaardeerde) manier om de ecologische voetafdruk te verminderen. Episode is een fantastische wonderwereld vol vintage vondsten tegen betaalbare prijzen. Een win-win!  

3/

Concept Stores

 1. Aiayu

Hemels beddengoed, zalige sweaters en cosy shirts, allemaal gemaakt van eerlijke en natuurlijke materialen. Helemaal volgens de zero-waste filosofie worden alle restjes textiel gerecupereerd en verwerkt tot coole, unieke items. Daarnaast heb je in de repair shop recht op vijf gratis reparaties per kledingstuk.aiayu

 1. River and Raven

In deze bijzondere concept store vind je naast kleine hebbedingen en heerlijke beautyproducten ook de verfijnde juwelen van River Studio. De duurzame ontwerpen van River and Raven-oprichter Regitze Bay zijn allemaal gemaakt van ethisch verantwoord goud.

 1. Res Res

Voluit: Respect Resources. Zoals de naam van deze geëngageerde familiezaak doet vermoeden, komt respect voor mens en planeet op de eerste plaats. Bij Res Res shop je kleding voor alle leeftijden en word je ecologisch bewustzijn op subtiele wijze aangescherpt. Duurzaam, fairtrade en biologisch, de heilige drievuldigheid voor groene zielen. 

4/

Restaurants

 1. Kadeau

Het met twee Michelinsterren bekroonde Kadeau is een wonderlijke wildervaring. De back-to-nature keuken serveert een best of Bornholm, het Deense eilandje en thuisbasis van het flagship restaurant. Niet te missen: de verse sapjes van biobessen en -groenten.

 1. Vækst

Enter het serre-achtige restaurant Vækst in de oude Latin-buurt van Kopenhagen. De beroemde chocoladetaart wordt hier opgediend in een bloempot, een letterlijke verwijzing naar het fotogenieke greenterior met hangplanten-overload. Het plantaardige thema wordt trouwens vlotjes doorgetrokken in de veggie menukaart.

 1. The Organic Boho

The Organic Boho brengt de relaxte Ibiza-vibe naar urban Kopenhagen. De kaart is 100% bio en vegan en de borden zijn op-en-top Instagram-proof. Lekker, gezond en ook nog eens goed voor de planeet!

5/

Coffee & co

 1. Social Foodies

Het geniale concept van een stel zelfverklaarde ‘happy, unpretentious food nuts’ combineert good food met fair trade. Of hoe je door een simpel cafébezoek sociale projecten in Denemarken en Afrika mee ondersteunt. 

6/

Wellness

 1. Beauty Avenue

kopenhagen

De eco-friendly spa van eigenares Stella en haar beautyteam is unaniem verkozen tot het favoriete pampering adresje van ELLE Denemarken. Alle verzorgingsproducten zijn holistisch, natuurlijk, niet-toxisch, dierproefvrij, duurzaam én weldadig uiteraard.

7/

Sightseeing

 1. GoBoat

De coolste manier om het Kopenhaagse waterwegennet te verkennen is met een stilteboot op zonne-energie. Cruise door de grachten en kanalen en maak het je helemaal gemakkelijk met een goedgevulde, vooraf bestelde picknickmand aan boord.

 1. Norrebrogade vlooienmarkt & Ravnsborggade Markt

Elke zaterdag is het brocante galore op de Norrebrogade vlooienmarkt in Norrebro. Volg de gele muur langs de tientallen kraampjes vol Deens design, retro serviezen en andere coup de coeurs. Afdingen is de kunst. Probeer voldoende tijd en geld over te houden voor Ravnsborggade Market, een populair openluchtevenement waar lokale shops wekelijks hun stalletjes buitenzetten.

vlooienmarkt