Insta stijliconen: 4 Belgische modellen om in de gaten te houden

Geüpdatet op 7 februari 2020 door Admin
Insta stijliconen: 4 Belgische modellen om in de gaten te houdenGetty Images

Belgische modellen doen het goed in het buitenland. Deze vier toppers sieren de belangrijkste internationale covers en lopen de meest gegeerde shows. Hun social media beïnvloeden de stijl van vrouwen wereldwijd. Wat vinden ze daar zelf van?

De cool kid

Naam: Yumi Lambert (24)
Komt uit: Brussel
Woont en werkt in: New York
Succes: Stond op de covers van o.a. ELLE, Harper’s Bazaar, Vogue en liep alle modeshows van Prada tot Victoria’s Secret.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yumi Lambert (@yumilambert) op

Personal style: Streetstyle met een touch of class. “Je kan moeilijk de vinger leggen op mijn stijl, omdat die de hele tijd verandert en evolueert, net zoals ikzelf. Ik probeer bij te blijven met de laatste nieuwe mode en ga flink wat shoppen. (lacht) Geshoot geworden in de nieuwste mode geeft me een goed zicht op de evolutie van de trends.”

“IK BEN ALTIJD VOORBEREID OP  STREETSTYLEFOTOGRAFEN”

Go-to streetstyle outfit: Sweater, wijde broek en sneakers in de winter. Kleurrijk shortje, grappige crop top, hoedje en zonnebril in de zomer. “Het hoort bij m’n job om er altijd leuk uit te zien. Ik let erop dat ik goed voor de dag kom, je weet nooit wie je tegenkomt op straat.”

Insta-star: 92k volgers. “Ik weet dat velen opkijken naar onze levensstijl en persoonlijke smaak. Dat hou ik altijd in het achterhoofd, waar ik ook ga en wat ik ook doe. Het gebeurt vaker dan ik leuk vind dat iemand me zomaar op straat fotografeert en mijn foto online plaatst. Sociale media hebben mijn eigen stijl niet veranderd, maar wel de manier waarop ik in het leven sta. Ik probeer op alles voorbereid te zijn.”

De classy babe

Naam: Camille Ringoir (26)
Komt uit: Aalst
Woont en werkt in: New York
Succes: Veelgevraagd lingerie- en badmodemodel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camille Ringoir (@camille_ringoir) op

Personal style: Effortless chic.“Ik hou van mode! Een van de leukste dingen aan mijn job is dat ik als eerste de nieuwste trends en collecties kan dragen. Modeproducties voelen altijd een beetje als een verkleedfeest. Toch blijf ik trouw aan mijn eigen stijl. De kledij op shoots is fantastisch, maar in het dagelijkse leven loop ik zo niet rond.”

Go-to streetstyle outfit: Jeans, wit T-shirt, creolen, Ray-Ban, Gucci-loafers.

“NEW YORK HEEFT ME GELEERD HOE IK VROUWELIJK ÉN COMFORTABEL KAN ZIJN”

“Ik woon in Manhattan, dus ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment van de dag iemand tegen het lijf kan lopen. Aan fotostudio’s of belangrijke castings staan vaak paparazzi, dus ik zorg ervoor dat ik er steeds verzorgd uitzie: natuurlijke make-up, haren in de plooi en leuk outfitje. Ik leg dagelijks heel wat kilometers te voet af van meetings naar shootings naar sportklasjes. De stad heeft me geleerd hoe ik me comfortabel en tegelijk vrouwelijk kan kleden. Wanneer ik in België ben voor family time, let ik er minder op.”

Insta-star: 45 k volgers “Ik probeer niet actief een stijlicoon te zijn, maar ik vind het wel fijn wanneer vrouwen een leuk compliment posten of vragen waar ik een kledingstuk vandaan heb. Zelf volg ik veel inspirerende vrouwen. Ik laat mijn eigen stijl er niet door bepalen, maar ik heb wel al dingen gekocht omdat ik ze leuk vond bij iemand anders. Sociale media zijn een gevaarlijke shopping tool. (lacht)”

Stijliconen: Audrey Hepburn, Jackie O, Carolyn Besette-Kennedy en prinses Diana.

Motto: Zelfvertrouwen is de mooiste outfit. “Ik kwam als dertienjarige in de modewereld terecht en iedereen had een visie over mij. Draag dit, draag dit niet, doe je haren zo ... Het duurde even voor ik mijn eigen ding vond. Ik heb een transitie doorgemaakt van meisje naar jonge vrouw die draagt en doet waar ze zich zelf goed bij voelt. Ik lig niet meer wakker van de meningen van anderen. Er goed uitzien is simpel. Wanneer je je goed voelt in je vel, een goed hart hebt - het is een cliché maar echte schoonheid zit toch nog steeds vanbinnen - en zelfvertrouwen uitstraalt, raak je al een heel eind.”

De spirituele ziel

Naam: Djaja Baecke (25)
Komt uit: Antwerpen
Woont en werkt in: Barcelona
Succes: Stond op de cover van o.a. ELLE, L’Officiel en Cosmopolitan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Djaja जय (@djajaja) op

Personal style: Kameleon. “Ik volg de mode niet, ik kleed me in de meest eigenaardige combinaties. Soms lijk ik een Franse rozenplukster, soms een Russische dominatrix. Ik draag tweedehands Schotse minirokjes met hoge zwarte laarzen, maar ook een luipaard-onesie. Een classy jurk draag ik met sneakers, dat is het handigst op mijn skateboard. Mijn kledingstijl varieert van dag tot dag, het is een expressieve uitlaatklep. Enkel op een lui moment zal je me in jeans en T-shirt betrappen.”

Go-to streetstyle outfit: Comfy jeans en T-shirt met women-empowering quotes als ‘Ladyboss’. “Het liefst van al zou ik de hele dag blootsvoets rondlopen in zo weinig mogelijk kledij. (lacht) Barcelona heeft me kalmer en kleurrijker gemaakt. Mijn jeugd in Antwerpen was best ruig en ik was altijd in het zwart en in leder gehuld. Die vleermuis heeft nu plaatsgemaakt voor een vlinder. Ik ben relaxter geworden en ook cuter.”

“IK VIND MEZELF MOOIER IN HET ECHT DAN OP FOTO’S IN MAGAZINES”

Insta-star: 6,6 k volgers. “Ik ben me er niet van bewust dat ik door mijn uiterlijk een icoon ben, maar ik weet wel dat ik mensen inspireer door vol passie naar mijn spirituele noden op zoek te gaan. Ik kom daarbij heel wat obstakels en uitdagingen tegen en die deel ik allemaal op mijn Instagram. Als ik buitenkom, wil ik mensen gelukkig maken. Ik heb een aanstekelijke vibe, ik lach naar iedereen, ik ben excentriek en dat valt op. Soms wou ik dat ik een persoonlijke fotograaf had. Ik denk dat ik in het ‘echte’ leven mooier ben. In tegenstelling tot andere modellen heb ik weinig foto’s van mijn stijl op Instagram. Ik loop een beetje achter met de socialemediatactiek.”

Stijliconen: Niemand.

Motto: Take what you’ve got and make it great. “Ik moedig iedereen aan om te creëren, niet om iemand anders te zijn. Soms vraag ik me af waar onze authenticiteit naartoe is. Ik wil echt alleen mezelf zijn en ik hoop dat iedereen dat op een dag kan zeggen.”

De casual lady

Naam: Daphne Velghe (27)
Komt uit: Antwerpen
Werkt in: New York
Succes: Liep alle shows van Ann Demeulemeester tot Emporio Armani en was in de running als Victoria’s Secret Angel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daphne Velghe (@daphnevelghe) op

Personal style: Casual en comfortabel. “Leven in New York heeft me veranderd. De mensen hier experimenteren enorm met kleding en dat neemt een mentale barrière weg. Gaan ze niet wat raar kijken als ik dit aantrek? Dat is een vraag die ik me nooit meer stel. Comfort is een rode draad voor mij. Stofjes of kleren die niet goed zitten zorgen ervoor dat je ongemakkelijk en onzeker overkomt. Ik pik onbewust snel nieuwe trends op door mijn job als model. Wanneer ik een erg vernieuwende en creatieve styling aan krijg, probeer ik die outfit wel eens na te bootsen met wat er in mijn kleerkast hangt. Mijn stijl evolueert continu en is afhankelijk van waar ik ben. In Parijs kleed ik me wat anders dan in New York en dat is dan weer anders dan in Antwerpen.”

“DE JUISTE OUTFIT OP HET JUISTE MOMENT, DAAR HAAL JE VOORDEEL UIT”

Go-to streetstyle outfit: Een jumpsuit of wijde broek met crop top of oversized bloes. “Als ik een afspraak heb, steek ik wat meer tijd in het samenstellen van mijn look. Die laat ik afhangen van de stijl van het merk en mijn mood van de dag. Als ik naar een belangrijke casting moet, zoals Victoria’s Secret, zal ik zeker mijn best doen. Op dat soort castings zijn er altijd streetstylefotografen en dan wil ik voorbereid zijn. Maar in Manhattan loop ik ook rond in sportkledij, ik doe veel pilates en volg tussendoor een pilates teacher training.”

Insta-star: 21 k volgers. “Ik spendeer veel meer tijd op sociale media dan ik zou willen, allicht laat ik er onbewust toch mijn modekeuzes door beïnvloeden. Ik heb duidelijk mijn eigen stijl, maar outfits zien er snel aantrekkelijk uit op Instagram wanneer de juiste persoon ze draagt, op de juiste locatie, in het juiste licht.”

Stijliconen: Elsa Hosk en Leomie Anderson.

De beste tip: Hoe je iets draagt - je houding in het algemeen - maakt je look af. “Wat je draagt, zegt meteen ook wie je bent en hoe je je voelt die dag. Het is een manier van communiceren. Als je het slim speelt, kan je voordeel halen uit de juiste outfit op de juiste gelegenheid.”