Homeopathische oplossingen voor de winter

Geüpdatet op 18 december 2018 door ELLE België
Homeopathische oplossingen voor de winter

Niesbuien, een geïrriteerde keel, een verstopte neus ... Met wat gezond verstand en een paar tips zullen die wintervirussen al snel de aftocht blazen. Homeopathie to the rescue!

Geen antibiotica

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: antibiotica kunnen niets doen tegen virale infecties zoals een verkoudheid, griep en de meeste gevallen van bronchitis. Waarom? Om de eenvoudige reden dat antibiotica bacteriën te lijf gaan, en geen virussen. Je grijpt in dat geval dus beter naar natuurlijke oplossingen zoals de homeopathie, een erkende geneeswijze zonder bijwerkingen.

Wanneer de keel vervelend doet ...

Keelpijn is vaak het gevolg van een onschuldig virus. Maar als de pijn aanhoudt en je ook nog eens koorts krijgt, dan klop je het best aan bij de dokter!

“In de homeopathie raad ik mijn patiënten Phytolacca 9 CH aan. Ze moeten dan om de twee uur 5 korrels opzuigen”, legt dokter Siciliano uit. Gaat de keelpijn gepaard met koorts, dan neem je 3 keer per dag 4 korrels Belladonna 5CH in. Geen verbetering na 24 tot 48 uur? Raadpleeg een dokter om de oorzaak van je pijn te achterhalen!

1/

Verkouden?

Je neus is een open deur voor koude, microben en stof. En vaak uit dit zich in geïrriteerde slijmvliezen.Een verkoudheid kan worden veroorzaakt door meer dan 200 virussen. Daarom komt ze zo vaak voor.Blijf uit de koude en drink thee van tijm en honing.

De homeopathische oplossing: preparaten aanbevolen door je apotheker (Coryzalia, Allium cepa composé).

Hoest je?

“Voor iedere hoest is er een ander geneesmiddel”, legt dokter Siciliano uit. Heb je een vette hoest, neem dan 4 tot 5 keer per dag 5 korrels Ipeca composé. Last van onstilbare hoestbuien? Dan heb je Drosera composé nodig (4 tot 5 keer per dag 5 korrels). Je hebt een droge hoest en je stem is weg? Arum Tryphyllum composé (4 tot 5 keer per dag 5 korrels) is de ideale oplossing.

Liever een siroop? Homeopathische siropen zijn geschikt voor alle soorten hoest! Als de hoest ondanks de behandeling toch aanhoudt, dan vraag je het best raad aan je dokter.

2/

En wat als je griep hebt?

Je afweersysteem versterken en je helpen in de strijd tegen het griepvirus: dat is het doel van de homeopathie.
Dat betekent echter niet dat je gevaccineerd bent. Maar je lichaam is wel voorbereid op een eventuele infectie door het griepvirus en complicaties aan de luchtwegen blijven zo tot een minimum beperkt.

Wat schrijft dokter Siciliano voor? Preventief: Oscillococcinum, 1 dosis per week voor het hele gezin. Als je griep hebt, kun je Oscillococcinum innemen, 2 of 3 dosissen per dag (met telkens 6 uur tussen).
Laat de inhoud van de hele dosis smelten onder de tong. Voor kinderen jonger dan 6 jaar kan dit geneesmiddel worden opgelost in een beetje water.

Homeopathie voor iedereen !

Het voordeel van de homeopathie is dat ze geen bijwerkingen meebrengt. Ze werkt aanvullend op iedere andere geneeskundige vorm en is geschikt voor het hele gezin, baby's en zwangere vrouwen inbegrepen!