4 limited edition sportswear collabs voor onder de kerstboom

Geüpdatet op 13 December 2018 door Isabelle Vander Heyde
4 limited edition sportswear collabs voor onder de kerstboom

Kan je workout wardrobe wat meer kleur gebruiken? Deze high performance labels gingen aankloppen bij vooraanstaande designers voor exclusieve, limited edition capsule collecties die de sportschool en skipiste catwalkallures geven. Een must voor elke #fitgirl:

NIKE X AMBUSH

Nike doet het deze winter met het Ambush, het gezamenlijk project van Tokyo’s meest gevierde stijlkoppel -Verbal en Yoon. De twee zijn van alle markten thuis -denk graphic design, juwelenontwerp, muziekproductie, all-round coolheid- maar mogen zich sinds 2016 volwaardige prêt-a-porter designers noemen dankzij de lijn die ze onder de noemer Ambush ontwerpen. Hun designs zijn conceptueel, niet bang voor een vleugje futurisme en bling, en raken een gevoelige snaar bij stijlsterren als Kanye West en Pharell Williams. Sinds april 2018 is Yoon trouwens ook actief als juwelenontwerpster bij Dior, maar dat verhinderde haar niet een extra creatief projectje  aan te nemen in de vorm van een Nike capsule collectie. Het resultaat is een multifunctionele lijn met een reversible track jacket (fleece aan de ene kant, een metallic folie aan de andere), een fake fur jasje, een Dri-Fit bodysuit, een crop top en fleece broek. Goed voor één uber luxueuze sportoutfit, die je na je workout lekker door mag dragen op café. Vergeet ook de bijhorende sneakers niet: een combinatie van de iconische Air Max 180 en de Air Zoom Flight.

De Nike x Ambush collectie is beschikbaar sinds 6 december, voor de Nike x Ambush Air Max 180 is het nog even wachten tot het voorjaar van 2019.

OFF-WHITE x MYTHERESA

Lekker flashy de pistes op? Dat doe je deze winter in Off-White x MyTheresa, een exclusieve samenwerking tussen Virgil Abloh, de populairste designer van het moment, en de luxe e-retailer. De elf stukken tellende capsule bestaat uit grijze en fuschia puffer jackets, jumpsuits, skibroeken, thermische shirts en bodies, hoodies en track jackets. Hier en daar gepeperd met camouflage prints en uiteraard Off-Whites iconische gekruiste pijlen. Het is trouwens al de tweede keer dat Abloh en MyTheresa de handen in elkaar slaan, benieuwd wat de samenwerking in de toekomst nog zal brengen. Hoe dan ook, deze stunt ligt vanaf 11 december in de digitale rekken.

TOMMY HILFIGER X ROSSIGNOL

Fans van de Franse driekleur kunnen deze winter hun hart ophalen, want Tommy Hilfiger ging bij het iconische Rossignol aankloppen voor een capsule skicollectie. Dat laatste staat al jaren bekend als één van de betere performance wear fabrikanten en stelt ook deze keer weer niet teleur. Hilfiger en Rossignol delen dezelfde huiskleuren en de Amerikaanse designer smeet daarbovenop zijn preppy esthetiek en streetwear accentjes in de mix voor een tijdloze en tegelijk trendy look die je de komende jaren toelaat om in stijl de Alpen en andere gebergtes te trotseren. Nu te koop via Tommy Hilfiger. 

BJÖRN BORG x ROBYN

Technisch gezien zal je deze niet onder de kerstboom krijgen, aangezien het pas in februari 2019, wordt gelanceerd, maar je kan alvast een “goed voor” bon schenken: Björn Borg kondigt een grootse samenwerking met de Zweedse zangeres en stijlicoon Robyn aan. De collectie werd RBN gedoopt en zal een capsule collectie behelsen, die ontworpen werd door Robyn zelf met de hulp van haar goede vriendin styliste Naomi Itkes. Ze lieten zich daarvoor inspireren door hun jeugd in Zweden en door enkele Björn Borg toppers uit de jaren tachtig. Het resultaat belooft een moderne, genderneutrale mix te vormen van sportswear, workwear en streetwear -“stukken die je zowel voor running als voor clubbing aan kan,” aldus de gelegenheidsontwerpster.

bjorn_borg_robyn_rbn