Wist je dat je met kerstcadeaus bedreigde diersoorten kon helpen?

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 door Isabelle
Wist je dat je met kerstcadeaus bedreigde diersoorten kon helpen?

De jacht op kerstcadeaus is geopend en wij hebben een opvallend adresje daarvoor. Dit weekend opent in Antwerpen immers een bijzondere pop-up: bij Out Of Africa kan je terecht voor een mix Belgische en Afrikaanse labels, die samen de krachten bundelen tegen illegale stroperij.

Wat? Out Of Africa is een initiatief van het Belgische kledinglabel Very Important Animals. Dat laatste brengt sweaters, shirts, broeken en jurken met dierenprints en gebruikt een deel van haar opbrengst om National Park Rescue te sponsoren, een organisatie die aan de hand van daadkrachtige acties in zuidelijk Afrika de lokale wildlife beschermt. Een voorbeeld :met het geld dat Very Important Animals’ eerste collectie opbracht, konden vorig jaar twee nieuwe rangers aangesteld worden om stropers te vatten en vooral vallen te verwijderen. Dit jaar hoopt het label de aankoop van een nieuwe jeep voor de rangers te kunnen financieren. Alle beetjes helpen (de beestjes), toch?

Het initiatief wordt in het kader van Out Of Africa gekoppeld aan de verkoop van Afrikaanse decoratie en handwerk, denk gehaakte knuffels, kleurplaten, geweven manden en schalen. “Bedoeling is op de manier een brug te slaan naar de lokale bevolking. Door hen te helpen in hun levensonderhoud krijgt indirect ook wildlife een betere kans op overleven, omdat ze minder snel zullen stropen, ontbossen of overbevissen”, vertellen Anneleen en Charlotte Kegels, de bezielsters achter het project.

Geïntrigeerd? De pop-up is open van 20 oktober tot eind december (kerstshopping alert) van 11u tot 18u. Adres is Vleminckveld 6, 2000 Antwerpen.

Meer cruelty free cadeautips? Door de Charity Pot van Lush te kopen, sponsor je de strijd tegen dierentesten.