Wat kan je dit weekend ondernemen tegen dierenproeven in de cosmetica industrie?

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 door Marie-Noëlle Vekemans en Isabelle
Wat kan je dit weekend ondernemen tegen dierenproeven in de cosmetica industrie?

Deze zaterdag 20 oktober wijdt de Brusselse Lush boetiek (Nieuwstraat) een volledige dag aan dierenrechten en stort het 100% van de opbrengsten van haar Charity Pot aan Animal Rights, een organisatie die zich inzet tegen dierenproeven.

Het is geen geheim dat de beauty industrie erbarmelijk slecht scoort wat dierenrechten betreft. Gelukkig doen bepaalde bedrijven wél hun opperste best om menselijk “moois” niet langer gelijk te stellen aan dierenleed, en het Britse Lush speelt daarin een voortrekkersrol: reeds 23 jaar zet het 100% vegetarische bedrijf zich in voor een beter leefmilieu en de verdediging van de allerzwaksten, zowel door de samenstelling van haar producten als met actieve bewustwordingscampagnes. Eén van die initiatieven is de opzet en verkoop van Charity Pot, een voedende hand- en lichaamscrème die volledig werd samengesteld met duurzaam geteelde, natuurlijke ingrediënten.

lush_charity_pot_animal_rights

Het product wordt regelmatig ingezet om diverse goede doelen te steunen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Lush kiest daarbij bewust voor lokale projecten met veel daadkracht en deze keer is dat dus Animal Rights, die in België en Nederland ijvert tegen dierentesten door verschillende industrieën.  De Charity Pot wordt in 36 landen verkocht en maakte het sinds haar launch in 2007 reeds mogelijk zo’n 24 miljoen euro te storten aan meer dan 5500 organisaties.

Steentje bijdragen én genieten van een zijdezachte huid komende winter? Een potje van 45g kost je €5, reken €19,95 voor eentje van 240g.