Deze atypische kostuums zijn een musthave voor je garderobe

Geüpdatet op 22 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Deze atypische kostuums zijn een musthave voor je garderobe ©Spotlight

Kostuums zijn ook dit seizoen weer hip, maar het traditionele model kan in de zomer soms te warm zijn. Kies daarom voor luchtige niet-klassieke kostuums.

Niet-klassieke kostuums zijn een must-have voor je zomergarderobe. Ze zijn niet alleen luchtiger dan hun traditionele tegenhanger, ze zien er ook nog eens leuk uit. Wat dacht je van een blazer met korte mouwen of een short in plaats van een lange kostuumbroek? Laat je inspireren door de volgende streetstyle looks en shop je favoriete outfits.

1. Cut-out kostuum

Een kostuum met ripped blazer is een perfect zomers alternatief voor het klassieke model. Doordat er stukken stof uit het vestje ontbreken, is de outfit een stuk luchtiger. Een unieke en stijlvolle zomerlook.

niet-klassieke kostuums ripped blazer
©Spotlight

2. Kostuum met short

Vervang je lange kostuumbroek door een short en je hebt direct een niet-klassieke kostuumlook. Kies voor een felle kleur, zoals roze of blauw om er helemaal zomers uit te zien.

Kostuum met short
©Spotlight

3. Mantelpakjes

Een mantelpakje is een goed alternatief voor een klassiek kostuum. Je kan er alle kanten mee op. Combineer je blazer met een rokje in dezelfde stof en print. Je kan zowel voor een korte rok kiezen als voor een trendy langer exemplaar. Wil je nog meer afwijken van de norm? Kies dan voor een rokje in dezelfde kleur, maar in en andere stof.

Mantelpak
©Spotlight
Mantelpakje
©Spotlight
Mantelpakje
©Spotlight

4. Kostuum met cropped blazer

Je kan de klassieke blazer ook vervangen door een cropped exemplaar. Combineer met een luchtig bloesje of een mooie bralette voor een ultieme zomerse look.

niet-klassieke kostuums
©Spotlight

5. Modern kostuum

Moderne kostuums doen wel nog denken aan hun klassieke tegenhanger, maar wijken er toch sterk van af. Ze zijn gemaakt met onconventionele stoffen in felle kleuren. Ook de klassieke knopen worden vaak vervangen door kleine exemplaren of een rits.

modern kostuum
©Spotlight

6. Blazer als jurk

Je kan je kostuumbroek in zijn geheel ook achterwege laten en een lange blazer als jurk dragen. Een felle kleur maakt je zomerse look af.

niet-klassieke kostuums jurk
©Spotlight

7. Mouwloos kostuum

Een blazer zonder mouwen geeft je kostuum onmiddellijk een niet-klassieke look. Het is bovendien ook veel minder warm dan een normale kostuumvest. Perfect voor warm weer.

Kostuum met mouwloze blazer
©Spotlight

8. Oversized kostuum

Je kan ook kiezen voor een oversized kostuum in de zomer. Doordat het niet straks aansluit, is het veel luchtiger dan een klassiek exemplaar. Bovendien zit zo'n kostuum nog eens erg comfortabel.

Oversized kostuum
©Spotlight

9. Mix & match

Niet alleen het model kan afwijken, ook de kleur of de stof van je kostuum kan je een niet-klassieke look geven. Combineer de blazer en broek van twee verschillende kostuums. Je kiest daarbij best voor twee met een verschillende kleur en stof.

niet-klassieke kostuums
©Spotlight

Shop onze selectie niet-klassieke kostuums

1. Cut-out kostuum

cut-out blazer
Halflange jas Carlotta, Mango

Shop hier

2. Kostuum met short

niet-klassieke kostuums met short
Regular fit gepunte revers kostuum, Only

Shop hier

3. Mantelpak

mantelpak
Mantelpak in tweed, Guess

Shop hier

4. Kostuum met cropped blazer

cropped blazer
Cropped blazer met brede revers, Zara

Shop hier

5. Modern kostuum

Modern kostuum
Co-ord set in limoengroen, Kyo The Brand

Shop hier

6. Blazer als jurk

Blazer jurk
Double breasted blazerjurk in turqoise, In The Style

Shop hier

7. Mouwloos kostuum

Mouwloos kostuum
Lichtgroen kostuum, Zara

Shop hier

8. Oversized kostuum

oversized kostuum
Co-ord set van oversized blazer met figuurnaden en broek met wijde pijpen in groen, Vero Moda

Shop hier