Zo draag je sneakers onder een jurk

Geüpdatet op 9 mei 2022 door Lore Ginneberge
Zo draag je sneakers onder een jurk

Trends komen en gaan, maar de obsessie voor sneakers blijft nog even bestaan. Ook deze zomer blijven wij met beide voeten op de grond. Plat is nog steeds hot, zeker in combinatie met een jurk. Enkele stijltips:

Wit op wit

witte jurk witte sneakers

Deze combinatie is allang niet meer voorbehouden voor tennissers of communicanten. Witte sneakers met een witte jurk (kort of lang) zijn een no-brainer en passen bij elke gelegenheid - behalve de bruiloft van je zus misschien.

Sneakers + LBD

sneakers little black dress styling

Ook de LBD (little black dress) is zo'n stuk waarover je niet teveel hoeft na te denken. Hoewel 'ie oorspronkelijk gedragen werd met lage hakken of ballerina's, kan jouw LBD ook met sneakers. Perfect voor een feestje, lijkt ons. Zo kan je eindelijk comfortabel dansen tot in de vroege uurtjes.

Sporty spice

sportief snekers styling jurk

Laat je inspireren door oldschool sportswear met hoge sokjes in je schoenen en een trainingsvestje of bomberjacket. Of hoe je er sportief en elegant tegelijk kan uitzien.

Sneakers + prairiejurk

sneakers prairiejurk styling

Een prairiejurk is een zedige variant op de gewone maxi-jurk, maar verdient toch een aparte vermelding wegens hoog trend-gehalte. Met platte schoenen wordt de jurk al snel te braafjes, dus trek er een paar sneakers onder aan voor extra pit. Meer stijltips voor deze romantische jurk vind je hier.

Baljurk + baskets

baskets sneakers baljurk

Wat als je nu eens je baskets droeg naar het volgende galabal? Je gaat gegarandeerd met de prijs voor meest originele outfit lopen. Bovendien huppel jij nog vrolijk rond tegen het einde van de avond, want zere voeten zijn niet aan de orde.

Stoere schoenen + satijnen jurk

sneakers jurk satijn

Dat satijn hot is, kondigden we al eerder aan. Deze vrouwelijke jurk leent zich uitstekend voor een combo met stoere sneakers, want de zomer draait helemaal rond contrast.

Chunky sneakers + bloemen

sneakers styling jurk bloemen streetstyle

Geef die vintage jurk van je (groot)moeder een tweede leven boven een paar chunky sneakers.

Eclectisch

sneakers print jurk

Omdat regeltjes bestaan om te breken, kan je ook al het bovenstaande aan je laars  - euh sneaker - lappen en lekker combineren op gevoel. Meng prints met felle kleuren, draag sokken in je sneakers, combineer high fashion met budgetmerken en...have fun! Mode hoeft niet zo serieus te zijn.

Lees ook: Zo draag je laarsjes in de zomer