Het nieuwe merk Skón Suits brengt een collectie oversized pakken uit

Gepubliceerd op 23 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België Foto’s: Skón Suits
Het nieuwe merk Skón Suits brengt een collectie oversized pakken uit

Met een mooi pak kan je nooit de mist in gaan. Dat vond ook Nathalie Klockaerts. Zij richtte Skón Suits op, een merk met prachtige, tijdloze pakken.

De tijd dat pakken alleen voor mannen bestemd waren, hebben we gelukkig al lang achter ons gelaten. Ook powervrouwen verdienen een powersuit. En zo een powervrouw is oprichtster Nathalie Klockaerts zeker en vast. Toen ze een paar jaar geleden te horen kreeg dat ze leukemie had moest ze haar modedroom even opzij zetten, maar het heeft haar nooit echt losgelaten: "Ik had aan mezelf beloofd: als ik dit overleef, dan ga ik mijn droom achterna en start ik mijn eigen modelabel." En die droom maakt ze dus nu waar met Skón Suits.

Oversized en genderloze pakken

De debuutcollectie van het merk bestaat uit een broek met bijpassende oversized blazer en is in vier kleuren verkrijgbaar. Voor Nathalie was de oversized look belangrijk: "Ik was al zo lang op zoek naar een oversized pak maar merkte dat het voor mij allemaal nog veel groter mocht." Zij shopt dan ook vaak in de mannenafdeling op zoek naar oversized stuks. Haar eigen collectie bestempelt ze zelf als genderloos en kan dus door zowel vrouwen als mannen worden gedragen.

Duurzaam

Nathalie vindt ook het milieu heel belangrijk. Daarom kunnen de pakken via pre-order besteld worden. Op die manier wordt enkel geproduceerd wat ook echt gedragen gaat worden en is er geen overschot. De pakken worden daarnaast ook geproduceerd uit kwalitatieve deadstock stoffen. Dat zijn stoffen die overbleven bij de productie van kleding uit een andere collectie van een ander merk. Volgens Nathalie zal de collectie zeker nog worden aangevuld, maar in plaats van per seizoen zal ze dat op gevoel doen.

De pakken zijn vanaf eind juni beschikbaar via skon-suits.be