Antwerp Fashion Exchange: swappen die kleerkast

Geüpdatet op 10 september 2018 door Tine
Antwerp Fashion Exchange: swappen die kleerkast

Een propvolle kleerkast en nog niets om aan te doen! Zucht van frustratie. Kom op 29 september naar de Antwerp Fashion Exchange en ruil je oude outfit in voor een nieuwe. Duurzaam, fashionable en low-budget. Alweer een (luxe)probleem opgelost!

Uitgekeken op je garderobe en geen geld voor een shopping spree? Past je handtas niet meer bij je nieuwe winterjas? Of heb je niet enkel je boyfriend maar ook zijn - euhm, jouw - favoriete jeans uit je leven gebannen? Oké, dit zijn niet meteen first world problems. Maar wat de reden van je vestimentaire dip ook is, de redding is nabij dankzij de Antwerp Fashion Exchange.

antwerp circular

Weg met wegwerp

Adem diep in en uit. Vul een grote zak met al je waardevolle miskopen of stukken die je niet meer draagt en neem hem op zaterdag 29 september mee naar het dakterras van het MUHKA voor het grootste swap-event van 't stad. Antwerp Fashion Exchange kadert in het programma van Antwerp Circular, een duurzame denktank die trendy initiatieven organiseert rond circulaire economie en duurzame lifestyle. De eerste editie van het dakterrassenfestival 'DAKkan' staat helemaal in het teken van hippe groenprojecten - van good food tot fair fashion.

Nina Maat, bezielster van Antwerp Fashion Exchange, lanceerde twee jaar geleden de eerste editie van het kledingruilconcept in het ModeMuseum. Haar missie: mensen bewuster leren omgaan met kleding en de aandacht vestigen op de impact van de mode-industrie op het milieu. Het swap-idee past volledig binnen het eco-friendly gedachtegoed van Antwerp Circular - en zo is de spreekwoordelijke cirkel helemaal rond.

Het swappen zelf is kinderspel: alle binnengebrachte kleding wordt in de 'winkel' uitgestald waar de ruilers vervolgens ongegeneerd kunnen 'shoppen'.

Antwerp Fashion Exchange: swappen die kleerkast - 2

Tussen het ruilen door is er ook ruimte voor duurzame randanimatie. Kom kennismaken met tal van innovatieve initiatieven en eco-friendly start-ups zoals de vegan juwelen van Glimps, de zero-waste tips van Sick of Plastics of de circulaire make-up van Kruid, om er maar een paar namen te noemen.

Consuminderen zonder in te boeten aan stijl? Check deze duurzame tips voor een 'groene' kleerkast.