Zo creëer je zelf de make-uplook van het Dior Cruise defilé

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele Foto’s: Vincent Lappartient voor Dior Make Up
Zo creëer je zelf de make-uplook van het Dior Cruise defilé

Er was een kasteel, Mexicaanse paardrijdsters en imposante rokken met delicaat kant maar wij hielden onze ogen tijdens de Dior Cruise show in Chantilly strak op de gezichten van de modellen gericht. Make-upartiest Peter Philips ging voor een verrassend natuurlijke (én makkelijk te kopiëren) look met de nieuwe producten uit de gloednieuwe Backstage collectie.

What ever happens backstage, stays backstage? Niet in het geval van Peter Philips. De 'creative and image director' van Dior Make-Up put net heel veel inspiratie uit wat er zich backstage afspeelt en goot ze in een nieuwe Backstage collectie waar hij afgelopen vrijdag voor het eerst publiekelijk mee aan de slag ging. "Deze collectie is geïnspireerd op de must-haves van iedere make-up artist", zegt Philips. "Deze lijn is ontwikkeld voor de hedendaagse vrouw die een natuurlijke, maar professioneel uitziende make-uplook wil. Deze onafhankelijke spirit sluit aan bij de sfeer van de cruise collectie die gewijd is aan de inspiratiebron van Maria-Grazia Chiuri: de trotse, prachtige Mexicaanse Escaramuza paardrijdsters. Op de catwalk zagen we dan ook modellen met een sterke, tijdloze en chique make-uplook."

GET THE LOOK

dior backtstage cruise catwalk make-up beauty
Heaven!

TEINT

Dior Backstage Face and Body Foundation

Philips: "De Face and Body foundation uit de Backstage-lijn bestaat in 40 verschillende kleuren wat het makkelijk maakt om een kleur te vinden die perfect bij je eigen huidskleur past. De textuur is heel licht en waterproof en smelt in de huid. Het resultaat is super natuurlijk en zorgt voor een perfecte, stralende teint. Daarnaast gebruikte ik de lichte highlighter en de contour kleuren uit het Dior Backstage Contour Palette om het gelaat op een zachte manier vorm te geven. Verder gebruikte ik Strobe White en Strobe Gold uit het Dior Backstage Glow Face Palette,N°001 Universal voor een subtiele glans op de jukbeenderen. Eventuele imperfecties werkte ik op het einde weg met de Diorskin Undercover Concealer."

Dior Backstage Glow Face Palette

1/

OGEN

Dior Backstage Eye Palette

Philips: "De ogen werden zachtjes opgemaakt met de lichtere tinten uit het Dior Backstage Eye Palette (N°001 Warm Neutrals). Alle aandacht ging naar de wenkbrauwen die ik erg precies aanzette met het Dior Backstage Brow Palette 001 Light of 002 Dark, afhankelijk van de huidskleur van het model. Eerst kamde ik de wenkbrauwen voorzichtig door en daarna vulde ik ze in voor een gecontroleerde wilde look. Eerst gebruikte ik de lichtere kleur voor de volledige wenkbrauw, daarna vulde ik hier en daar verder in met donkere tinten."

Dior Backstage Brow Palette

2/

LIPPEN

Philips: "De lippen bleken naturel en werden eerst zacht gescrubd met de Dior Addict Lip Sugar Scrub, daarna kwam er een dun laagje roze gloss uit het Dior Backstage Lip Palette overheen voor een subtiele glans."
Dior Backstage Lip Palette

Behind the scenes

De Dior Backstage collectie is vanaf 2 juli verkrijgbaar.