Essential Energy : geef je huid weer al zijn krachten

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE Partner
Essential Energy : geef je huid weer al zijn krachten

Reageert je huid plots anders op de verzorgende crèmes die je al een tijdje gebruikt? Alsof je huid lui geworden is? Vermoedelijk is dit het gevolg van verzwakte huidzenuwen. De oplossing? Essential Energy, een knappe verzorgingslijn van Shiseido met ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid optimaal reageert op invloeden van buitenaf. Voor een intelligentere en actievere huid …

Huid en hersenen, een onafscheidelijk duo

De huid bevat niet minder dan 800.000 receptoren en reageert daarom op de minste externe stimuli. Zelfs een lichte druk op de huid zet een cascade aan moleculaire responsen in gang: verwijde bloedvaten, regeneratie van cellen, een verhoogde afweerfunctie en een sterker immuunsysteem. Helaas vermindert na verloop van tijd deze fijngevoeligheid.

Shiseido ontcijferde de interacties tussen huid en hersenen en paste deze kennis toe in een verzorging van de nieuwste generatie. Door dermatologie te linken met neurowetenschappen ontwikkelde Shiseido oplossingen voor een overbevraagde huid die beschadigd werd door invloeden uit de omgeving. De Essential Energy lijn, voor vrouwen vanaf dertig, bestaat uit drie verzorgingen: een crème, een gelcrème en een dagcrème SPF20. Hun gemeenschappelijke punt? De ReNeura Technology™ en een cocktail van de nieuwste plantaardige ingrediënten.

1/

Neuroscience: van tastzin tot reukzin

Shiseido is gekend voor zijn holistische aanpak: de verzorgingen van het Japanse merk zijn niet alleen een weldaad voor de huid, ze spreken ook de vijf zintuigen aan. Shiseido is overtuigd dat de reukzin, de tastzin en het zicht een rol spelen in het globale welzijn. En moeten we het belang van de aromacologie nog in herinnering brengen? Bij deze lijn garanderen de toetsen van zoete sinaasappel een verzachtende en ontspannende werking, waardoor het verzorgingsritueel 's morgens en 's avonds een echt verwenmoment wordt.

Essential Energy : geef je huid weer al zijn krachten - 1

Met Essential Energy levert Shiseido pionierswerk, door de huid te helpen om de nodige energie in te zetten om de ontvangen boodschappen te ontcijferen en zich beter te verdedigen. Deze hightechlijn benut ook de kracht van de natuur, dankzij extracten van de bijzondere Japanse plant, de Ashitaba, waarvan wordt aangenomen dat hij de zenuwbanen beschermt.

2/

Drievoudige werking

Essential Energy : geef je huid weer al zijn krachten - 2

De Essential Energy heeft een drievoudige werking: hydratatie op maat, éclat en een energieboost.

  • Hydratatie: het superhyaluronzuur, dat tot 6000 keer zijn eigen gewicht aan water kan absorberen, wordt gecombineerd met de schil van de Citrus unshiu. Door de aanvoer van zoveel vocht lijkt de huid gladder en voller en voelt deze comfortabeler aan.
  • Eclat: dankzij de assamthee en het parelextract, de glidkruidwortel en het Lempuyang-extract (Indonesische gember). De huid wordt strakker en de teint helderder.
  • Energie met de ReNeutra Technology ™, de huid kan zich van binnenuit opladen en hervindt haar veerkracht.

3/

Eén verzorging, 64 ontwerpen

Essential Energy : geef je huid weer al zijn krachten - 3

De Japanse levensfilosofie wabi sabi verheft imperfectie tot schoonheid. Wanneer men dit toepast op cosmetica, komt men uit bij de raku, een van oorsprong Japanse pottenbakkerstechniek. De Shiseido laboratoria schenken ons daarom niet minder dan 64 verschillende verpakkingen, door willekeurige combinaties van 8 dekseltjes en 8 potjes die allemaal verschillend zijn. De verpakking van Essential Energy nodigt uit tot aanraken, om het potje tussen de vingers te laten draaien en te voelen welke emoties ervan uitgaan. Een product om te koesteren dus!

4/

Het gamma

Shiseido Essential Energy Hydraterende crème; Essential Energy Dagcrème SPF20; Essential Energy Hydraterende gelcrème (in de parfumerie).

Wil jij een Essential Energy Cream van Shiseido winnen? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans!

www.shiseido-europe.com

Dit artikel is geproduceerd in nauwe samenwerking met Shiseido.