Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen

Geüpdatet op 6 maart 2018 door ELLE Partner

Redactrice Laure verklapt hoe ze een matte make-up look creëert en hoe ze ervoor zorgt dat deze de hele dag blijft zitten.

Stap 1: om zeker te zijn dat mijn foundation tot het einde van de dag mooi op de huid blijft zitten, breng ik een fijn laagje All Hours Primer aan. Die gaat de huid al een beetje egaliseren en zorgt ervoor dat de foundation nog makkelijker op de huid glijdt.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 1
Encre De Peau All Hours, €48,00

Stap 2: je hoeft geen twintig make-upborstels in huis te hebben, met je vingers lukt het even goed. Als ik voldoende tijd heb, breng ik een druppeltje Encre de Peau All Hours foundation op de bovenkant van mijn hand aan. Ik werk het liefst met een penseel met zachte, losse haartjes om de foundation op een zo natuurlijk mogelijke manier aan te brengen. Ik begin bij het midden van mijn gezicht en vervaag het product met vloeiende bewegingen naar buiten. De matte look is perfect tijdens de wintermaanden wanneer je huid best wat extra aandacht kan gebruiken.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 2
Encre De Peau All Hours Foundation, €51,00

Stap 3: Met een concealer verdoezel ik donkere kringen, roodheden en puistjes. Stip de plekjes die wat extra coverage kunnen gebruiken met het product aan en dep zachtjes met je ringvinger in de huid.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 3
Encre De Peau All Hours Concealer, €36,50

Stap 4: De huid is nu een blank canvas, tijd om weer wat leven in dat gezicht te brengen. Hevig contouren hoeft zeker niet, het volstaat om de donkerste kleur uit het Couture Contouring Palette net onder de jukbeenderen, kaaklijn en aan de haarrand aan te brengen om structuur aan het gezicht te geven. De lichte kleur gebruik je als highlighter op neusbrug, jukbeenderen en cupidoboog.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 4
Couture Contouring Palette,€49,00

Stap 5: De donkere kleur uit het contouring palette kan je ook als natuurlijke oogschaduw gebruiken.

Stap 6: Een absolute must: mascara! Omdat ik van lange, volumineuze wimpers hou, gebruik ik graag The Shock, een mascara die zijn naam niet gestolen heeft. Eén laagje volstaat voor XXL wimpers.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 5
Mascara The Shock 35,00€

Stap 7: Laatste stap: red lips! Het matte, satijnen effect is perfect in harmonie met mijn matte huid.

Het geheim van redactrice Laure voor een perfecte matte teint in 5 stappen - 6
Rouge Pur Couture Lipstick, € 37,50

Ready to go!

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met Yves Saint Laurent Beauté.