Bafta’s 2018: de mooiste outfits op de rode loper

Gepubliceerd op 19 februari 2018 door Maxine Detaellenaere
Bafta’s 2018: de mooiste outfits op de rode loper

Grote winnaars op de Bafta's dit jaar waren de film "Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri" en de Time's Up-beweging, die ook deze awardshow - net als de Golden Globes eerder dit jaar - zwart deed kleuren.

"Three Bilboards", de film over een moedige vrouw die onrecht aanklaagt in een klein Amerikaans stadje, was gisterenavond een passende winnaar op een avond vol Time's Up-speldjes een zwarte avondkledij. Iets wat de Britse regisseur Martin McDonagh niet was ontgaan. "“Waar ik het meest trots op ben, zeker in dit jaar van Time's Up, is dat dit een film is over een vrouw die weigert om nog langer onzin te slikken", aldus McDonagh.

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Wie opviel in een zee van zwart was Frances McDormand, die de prijs voor beste actrice naar huis nam in een opvallende jurk. Ze verklaarde daarover dat meegaandheid niet haar sterkste kant is, maar dat ze wel volledig achter de Time's Up-beweging staat en ze een goedgeorganiseerd teken van burgelijke ongehoorzaamheid wel kon smaken. "Ook Kate Middleton liet de donkere dresscode aan zich voorbijgaan en verscheen in een donkergroene jurk op de rode loper.

Benieuwd naar de ravissantste rode loperoutfits op de Bafta's? Wij selecteerden onze favorieten.