Must see: De radicale rode loperoutfits op de Golden Globes 2018

Geüpdatet op 19 november 2019 door Maxine Detaellenaere
Must see: De radicale rode loperoutfits op de Golden Globes 2018

Activism is the New Black

The Golden Globes trapten vannacht traditioneel het awardseizoen in Hollywood af. Maar dit keer verliep het event behoorlijk verschillend vergeleken met vorige jaren. Zo droeg bijna iedere gast een zwarte outfit, om hun solidariteit met de #metoo-beweging te betuigen. Sterren zoals Meryl Streep en Michelle Williams brachten activisten mee als hun date en de normale gespreksonderwerpen moesten plaatsmaken voor het aankaarten van seksuele intimidatie en gelijk loon voor mannen en vrouwen.

Oprah zorgde voor het kippenvelmoment van de avond met haar dankwoord voor de Cecil B. DeMille-prijs, waarvoor ze een staande ovatie kreeg. Net zoals andere beroemde gasten, plaatste ze het onlangs opgerichte Time's Up-fonds in de kijker. “Te lang werden vrouwen niet gehoord of geloofd wanneer ze durfden om hun waarheid te vertellen over de macht van mannen. Maar die tijd is nu teneinde", aldus de voormalige talkshowhost.

Ook Debra Messing deed stof opwaaien toen ze in een interview met televisiezender E! sprak over de loonkloof bij de zender zelf. "Ik was geschokt dat E! niet gelooft in het betalen van een gelijk loon aan hun vrouwelijke anker ... we willen dat de mensen spreken over het feit dat vrouwen evenveel waard zijn als mannen.", stelde Debra.

De grote winnaars van de avond waren de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Big, Little Lies die elk met vier beeldjes aan de haal gingen.

Zwarte loper