Trend: ga jij binnenkort op babymoon?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Jolien
Trend: ga jij binnenkort op babymoon?

Verwacht je binnenkort je eerste kindje? Ga dan nog snel op babymoon!

De honeymoon kent iedereen, babymoonen daarentegen is voor velen nog een onbekend begrip. Misschien heb je het onbewust gedaan nog voor het een trend werd? Je komt er snel achter!

Wat is een babymoon? 

Een pas getrouwd stel gaat op honeymoon. Logischerwijs zou je denken dat kersverse ouders op babymoon gaan. Fout! Babymoonen doe je nog voor je kleine spruit ter wereld komt. Kort uitgelegd, is het dus de allerlaatste reis die je met z'n tweetjes maakt voordat je kleintje er is.

Natuurlijk kan je niet overal op babymoon gaan. Als je zwanger bent, zijn er een heleboel dingen waarmee je rekening moet houden. Denk maar aan de reisduur, het klimaat, ziektes en ga zo maar door. Lees dus eerst aandachtig deze tips alvorens een tripje te boeken!

Tips

Wanneer je in blijde verwachting bent, vermijd je best zoveel mogelijk zonlicht. Niet alleen wordt de baby in gevaar gebracht door eventuele dehydratie of zonnebrand, ook kan je een pigmentstoornis oplopen. Nee dank u! 'Zonrijke' landen zijn dus een absolute no go. Jammer!

Tijdens je zwangerschap ben je eveneens minder bestand tegen ziektes. Tropische landen waar je een risico loopt op één of andere ziekte schrap je beter van je lijstje.

Ook met de reisduur moet je rekening houden. Wanneer je zwanger bent, verhoogt de kans op een trombose bij lange vlieg- of autoreizen. Tot de 28ste week van je zwangerschap kan je ongestoord het vliegtuig nemen. Toch check je best op voorhand de regelgeving van een vliegtuigmaatschappij. Bij de ene mag je tot 35 weken vliegen, bij de andere dan weer niet. Voorzie jezelf ook van een medisch attest waaruit blijkt dat je mag vliegen, zonder risico voor de ongeboren baby.

Neem voor alle zekerheid een een reisverzekering. Moest er iets fout gaan, kan je hierop terugvallen!

Hier kan je met een gerust hart babymoonen

-Barcelona

-Sicilië

-Ibiza

-Kroatië

-Milaan

-Marbella

Je kan het natuurlijk ook dichter bij huis zoeken. Een weekje naar de Belgische kust of een weekendje Amsterdam zijn ook echte aanraders!

Helemaal klaar om te vertrekken? Enjoy!

Psst, lees ook: Met deze namen heeft je kind het meeste kans op succes