15 (goedkope) ideeën om je interieur een luxueuze make-over te geven

Geüpdatet op 15 december 2020 door Laure Vandendaele
15 (goedkope) ideeën om je interieur een luxueuze make-over te geven

Net zoals je garderobe is je interieur soms aan een make-over toe. Maar net zoals bij het investeren in nieuwe - liefst duurzame - stukken, kost een nieuw interieur vaak een hoop geld. Met deze tips waait er een nieuwe wind door je kot, appartement of huis zonder dat jij geruïneerd achterblijft.

Een nieuw object van op de rommelmarkt, een beetje schilderen of het herschikken van je meubels kan al een grote impact op de ruimte hebben.

LEES OOK: 5 winterse modetrends die prachtig staan in je interieur

Beeld: ebay.com
Monochroom

Chique en elegante interieurs hebben vaak een eenvoudig en gebalanceerd kleurenpalet. Met witte muren en zwarte meubels kan je dus niets verkeerd doen. Eén kleurrijk object in de ruimte zorgt voor een verrassend effect.

Beeld: trendenser.se

1/

foto: world-class.co.uk
Luxueuze details

Een tasje van Chanel of een mooie doos van een parfumfles staat mooi in een boekenkast of op een schap. Je hoeft helemaal geen peperdure designertas te kopen om een mooi tasje te bemachtigen. Ook heel wat toegankelijke producten (zoals nagellak, parfum en make-up) zitten vaak in mooie verpakkingen.

Foto: southernpiphi.tumblr.com
kleine snuisterijen

Ga naar de Marollen in Brussel op zoek naar goedkope, mooie snuisterijen om je interieur op te leuken. Op de rommelmarkt vind je vaak mooie vazen, fijne juweeltjes of gouden beeldjes. Perfect om uit te stallen op het buffet in de woonkamer of op het bijzettafeltje in de ingang.

Foto: countryliving.com
Onverwachte luxe

Ga op zoek naar kopjes of bekers in zilver, brons of roestvrij staal en gebruik ze als bloempot voor trendy vetplantjes.

foto: hebestlittleapartment.tumblr.com
foto: hebestlittleapartment.tumblr.com
Ieder detail telt

Vervang de standaard handgrepen van je meubels met zorgvuldig uitgekozen alternatieven. Kies voor een uniek haakje om je sleutels aan op te hangen. Het lijkt maar een detail maar deze kleine ingrepen hebben een invloed op de ruimte.

2/

Natuurlijke bloemen

Schik verse bloemen in vazen, flessen en speciale potten...staat altijd chique.

foto: theyallhateus.com
parfumflessen

Ze hoeven helemaal niet te zijn, zolang ze maar mooi zijn om naar te kijken. Stal ze uit in de badkamer, dressing of op een legplank voor een stijlvol effect.

3/

Foto: Zara Home
Kwastjes

Kwastjes hebben de kracht een kamer een koninklijke karakter te geven. Bevestig ze aan deurklinken en meubels.

Foto: thenletitbe.tumblr.com
Serveerwagentje

De ideale manier om mooie flessen drank uit te stallen, boeken te te bewaren of hebbedingetjes in de kijker te zetten. Omdat het karretjes makkelijk te verplaatsen is, kan je het regelmatig een nieuw plaatsje in huis geven.

4/

Foto: myvibemylife.com
Kaptafel

Maak van je werkruimte een aangenamere plek door je bureau tot een kaptafel transformeren. Voeg gewoon een spiegel, een lamp en een paar mooie opbergdozen toe en je zal zien dat werken plots een pak vlotter gaat. Of net niet, maar je make-up zal iedere ochtend perfect zitten.

Foto: luxereport.blogspot.com
Een barok spiegel

De spiegel mag er verweerd zijn en het is zelfs niet zo erg als het stuk niet in optimale staat verkeert. In een verder strak interieur zorgt een oude, grote spiegel voor een gevoel van luxe.

5/

Foto: dintelo.es
Elke ruimte telt

Je mag geen enkele ruimte over het hoofd zien. Hang een mooie kader boven het toilet, zoek een bijzondere spiegel, verzamel mooie dozen en maak van het kleinste kamertje het mooiste.

Foto: devonrachel.com
koffietafelboeken

Mooie boeken moeten niet alleen in een boekenkast staan. Maak nauwkeurige stapels en leg ze op of onder een meubelstuk. Fleurt de boel meteen op! Waar tik je de mooiste modeboeken op de kop? In tweedehandswinkels, rommelmarkten of bij Tashen. Hou zeker hun halfjaarlijkse uitverkoop in de gaten.

6/

Foto: anoukbinterior.blogspot.nljpg
Glazen stolp

Het is al even in om eender welk object onder een glazen stolpt te steken. Wees origineel en kies niet voor een opgezet dier maar een kledingstuk zoals een foulard of schoen. Inspiratie nodig? Klik hier.

Foto: Pinterest
Arty fotokaders

Familiekiekjes zijn leuk, maar een knappe foto van een bekend fotograaf of kunstenaar geeft een upgrade aan je interieur. Waar vind je genummerde foto's tegen lage prijzen? Klik hier.

7/

Foto: Pinterest
Behangpapier

Bekleed één wand met opvallend behangpapier met drukke print, stippen of grafische vormen. Door met een accentmuur te werken, krijgt je interieur een opvallende maar budgetvriendelijke make-over.

Via Marie Guerin, ELLE Belgique