Deze drie modehuizen zien in december hun hoofdontwerper vertrekken

Geüpdatet op 21 juni 2019 door Maxine Detaellenaere
Deze drie modehuizen zien in december hun hoofdontwerper vertrekken

Stoelendans in modeland!

Het is al langer bekend dat de steeds sneller opeenvolgende modecollecties vele ontwerpers in een wurggreep houden. Zou dit de reden zijn waarom de laatste jaren zoveel modeontwerpers de handdoek in de ring gooien? Deze maand alleen al moeten maar liefst drie modehuizen op zoek naar een nieuwe hoofdontwerper.

diesel hoofdontwerper nicola formichetti
Nicola Formichetti

 

Zo is er de Jonathan Saunders, die na 18 maanden bij Von Furstenberg abrupt opstapt. Dit nadat hij nochtans lovende kritieken kreeg voor zijn eigentijdse herinterpretatie van het New Yorkse merk. Bij Mugler verlaat artistiek directeur David Koma het bedrijf, na 4 jaar dienst. Koma verving er toen hoofdontwerper Nicola Formichetti. De Japanner - die Lady Gaga onder zijn trouwe fans mag rekenen - maakte gisteren bekend dat zijn contract bij Diesel in december afloopt en niet zal verlengd worden. Nog geen twee maand geleden moest ook gevestigde waarde Burberry hun creatief directeur Christopher Bailey na 17 jaar dienst laten gaan.

Nieuw elan

Hopelijk doen de nakende wissels voor een nieuwe wind waaien in deze modehuizen. Zo gaf onze landgenoot Raf Simons, die in februari zijn eerste collectie voor het merk toonde, het Amerikaanse Calvin Klein een nieuw en hedendaags elan. Hij won er tal van prijzen voor, zoals de CFDA Award voor zowel de vrouwen- als mannenlijn. Ook de allereerste Belgian Fashion Award voor Designer of the Year mocht de Neerpeltenaar dit jaar mee naar huis nemen.