Waarom je niet langer voor een wit trouwkleed moet kiezen

Geüpdatet op 21 februari 2018 door Jolien
Waarom je niet langer voor een wit trouwkleed moet kiezen

Wil jij steevast trouwen in een witte jurk? Wij overtuigen je wel van een andere kleur! 

Ondanks we in 2017 leven, blijft wit dé populairste keuze voor een bruiloft. Toch heeft een wit trouwkleed niet veel meer te betekenen dan een traditie die we te danken hebben aan Queen Victoria's huwelijk in 1840...

Wat? 1840 is letterlijk eeuwen geleden? Eigenlijk is een witte jurk dus verre van up-to-date... Iets wat dus totaal niet past bij 'fashion lovers' als ons! Daarnaast vinden we dat je met een gekleurde trouwjurk veel meer van je persoonlijkheid laat zien. Let wel op met bonte kleuren. Dit komt snel ordinair en ondoordacht over. Enkele felle accenten kunnen wel als je de overige kleuren simpel houdt. Zo is een ombré kleed een creatieve optie voor liefhebbers van poppy kleuren.

Pasteltinten behouden die elegante look waar de meeste bruiden voor vallen. Een pastelkleur wijkt niet te hard af van het klassieke wit, maar is wel sterk genoeg om een statement te maken. Dé ultieme mix dus van de moderne en traditionele bruid.

Een aquarel print maakt een saai, wit kleed dan weer instant levendig en speels. We linken zo’n print automatisch aan een vrolijk, fantasierijk persoon. Ideaal dus als je je persoonlijkheid ‘in de verf’ wil zetten!

Wist je dat...

    • Het in orthodox-protestantse kerken ongepast is om in wit te trouwen? De kleur van het kleed vertolkt de bruid. Een reine, witte kleur toont aan dat je vrij bent van zonden, wat volgens het geloof onlogisch is want iedereen maakt fouten.
    • Er nog steeds vrouwen zijn die bewust voor een volledig witte jurk kiezen als symbool voor hun maagdelijkheid, maar dat in de Christelijke traditie blauw voor maagdelijkheid staat?
    • In China de kleur wit symbool staat voor de rouw? Daar is de kleur rood populair bij trouwjurken. Rood staat namelijk voor geluk.Ga voor kleur in je kleed!

    Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje tussen deze prachtige jurken!

    Psst, lees ook: Wedding trend: met jezelf trouwen