Getest: deze geweldige foundation maakt je leven veel gemakkelijker

Geüpdatet op 28 februari 2018 door ELLE Partner
Getest: deze geweldige foundation maakt je leven veel gemakkelijker

De basis van een geslaagde make-up? Dat is een perfecte teint. Maar daarvoor moet je wel eerst de ideale foundation vinden. Wij testten voor jou een nieuw product dat je leven fors zal vereenvoudigen!

Ik ben schoonheidsjournaliste en nogal onverzettelijk wat mijn foundation betreft. Mijn eisen zijn torenhoog en ik heb een moeilijke huid. Ze is gemengd en neigt naar vettig (mee-eters en rode vlekken op de T-zone in mijn hormonale periode), maar kan ook heel gevoelig zijn (trekkerig gevoel, droge wangen).

Mijn noden veranderen naargelang de staat van mijn huid. Soms wil ik een betrouwbare dekking om mijn foutjes te maskeren, en soms verkies ik een meer natuurlijke, lichte make-up. Tot nu toe gebruikte ik dus verschillende foundations. Sinds drie weken test ik de gloednieuwe Double Wear Nude Water Fresh foundation SPF 30 van Estée Lauder. Dankzij de bijzondere textuur kan ik de dekking gemakkelijk aanpassen, afhankelijk van wat ik nodig heb. Eindelijk kan ik met één product mijn teint zwaarder of lichter opmaken!

HET PRODUCT

Ik hou van:

  • zijn elegante look, het transparante glazen flesje dat het gemakkelijk maakt om de teint te kiezen, en zijn mooie, goudkleurige dopje. Echt chic!
  • zijn 18 tinten die een brede waaier aan huidskleuren beslaan, met inbegrip van een heel lichte huid zoals de mijne. Want in zo'n geval is het vaak heel moeilijk om de juiste tint te vinden.
  • zijn vloeiende en lichte textuur die je gemakkelijk aanbrengt met de vingers. Het product glijdt echt over de huid, tot in de kleine holtes van het gezicht (de groeven onder de neus bijv.).
  • zijn SPF 30. Een hoge filter die doeltreffend beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door de zon en de vervuiling.
18 teintes disponibles - 49,15 euros en parfumeries.
DE TEST

Ik ben fan van de teint op maat. Als je foundation perfect overeenkomt met je huidskleur kun je het je veroorloven om hem enkel te gebruiken op de zones van je gezicht die je wilt verbeteren. Ik vind dat je met die techniek een meer natuurlijke teint krijgt, zonder overdaad aan make-up.

Nadat ik mijn huid heb gereinigd en gehydrateerd, breng ik een toefje foundation aan op mijn vingers en wrijf ik ze vervolgens tegen elkaar om het product te verwarmen. Dan dep ik mijn vingers daar waar ik het nodig vind, waar ik imperfecties of grauwe plekken zie.

Ik blijf het product op mijn huid versmelten tot alle lijnen zijn verdwenen. En het is daar dat de vloeiende textuur van Double Wear Nude Water Fresh foundation SPF 30 van Estée Lauder alle verschil maakt! Ik kan gemakkelijk de gewenste dekking kiezen en mijn teint als het ware zone per zone aanpassen, precies zoals ik het wil.

Ik kijk in de spiegel en ben tevreden. Mijn teint is opgemaakt, maar er is niemand die dat merkt, zo natuurlijk ziet het eruit. Ik heb niet het gevoel make-up te dragen. Mijn huid voelt comfortabel aan, ze is helderder en gelijkmatiger. In twee woorden: eenvoudig en doeltreffend!

MIJN MENING

Eerlijk? Dit is een fantastisch product! Double Wear Nude Water Fresh foundation SPF 30 van Estée Lauder is een foundation die zijn werk doet en zijn beloften houdt.

En hij is geschikt voor elk huidtype. Maar vooral: hij is geschikt voor iedere vrouw omdat zijn frisse, niet-vette en lichte textuur (geïnfuseerd met water) een no make-up gevoel geeft, iets wat zelfs vrouwen kan verleiden die nogal huiverachtig staan tegenover make-up.

Zijn moduleerbare dekking (van licht tot matig) is een grote troef, want je stemt je make-up zo iedere dag af op de noden van je huid.

En laten we zeker de lange draagbaarheid van het product niet vergeten. Tenzij je een sneeuwstorm trotseert of in de hamam duikt, zal je teint de hele dag perfect blijven, zonder nood aan retouches.

Kortom: deze foundation heeft mijn beautyroutine fors vereenvoudigd. Eén flesje en verschillende make-upmogelijkheden. Minder gebruikte producten omdat de zijdeachtige afwerking voor de ideale helderheid zorgt. Product toevoegen is niet nodig en je moet overdag minder retoucheren.

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Estée Lauder.