GETEST: Udarabhyanga Detox behandeling-massage bij Dolce La Hulpe

Gepubliceerd op 27 november 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Udarabhyanga Detox behandeling-massage bij Dolce La Hulpe

Vermoeidheid en stress maken deel uit van het dagelijkse leven. Ik testte een geweldige detoxmassage met focus op de buik om mijn lichaam en geest te verlichten.

Stress en vermoeidheid hebben een negatief effect op het functioneren van het lichaam. Ook mentaal. Onze levensstijl kan verschillende aandoeningen veroorzaken, ons immuunsysteem verzwakken en de kwaliteit van de huid aantasten.

Om u helemaal voor te bereiden op de winter is een bezoek aan de Cinq Mondes Spa in het viersterrenhotel Dolce La Hulpe Brussels & Resort. Dit hotel, dat ook een zaken- en wellnesscomplex huisvest, biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het bos. Een unieke plek in Brussel waar je gerust uren kan doorbrengen en jezelf helemaal laten verwennen.

Hoe was het?

De behandeling: ik testte de Detox Udarabhyanga massage. Deze behandeling is geïnspireerd op "ayurveda" ("ayur" betekent leven, "veda" kennis), gebaseerd op de oudste rituelen van de traditionele geneeskunde en heeft als doel het interne onevenwicht opnieuw in balans te krijgen. De focus ligt op de buik, het centrale element van ons lichaam dat rechtstreeks met ons brein verbonden is dankzij bijna 100 miljoen neuronen in ons spijsverteringskanaal.

De rugmassage wordt gevolgd door een massage van de buik, het centrum van alle emoties. De zachte, drainerende bewegingen brengen het zenuwstelstel weer in balans en ontgiften het centrale gedeelte van het lichaam. Na de massage wordt een zuiverende wrap aangebracht op de buik.
De behandeling sluit af met een voet- en nek massage voor een gevoel van diepe, blijvende ontspanning.

De stappen: de verzorgingsspecialiste begint met een rugmassage om de algemene spanningen los te maken. Op die manier komt ook de geest in ontspanningsmodus. Daarna gaan we over tot diepe yoga-ademhaling om aan de maag te werken. Met verwarmende en drainerende bewegingen wordt het lichaam ontgift. De therapeute past de intensiteit van haar bewegingen aan aan de ademhaling. Toxines die ontstekingen veroorzaken worden verwijderd. Na de massage wordt een wikkel met reinigende eigenschappen op de buik aangebracht om de weefselontgifting te activeren. De behandeling eindigt met een voet- en  nekmassage voor extra ontspanning. De geest is nu rustig en de mentale vermoeidheid verdwijnt.

Het resultaat: positief! Na de massage voel ik me zowel als lichamelijk ontspannen. Ook de mentale vermoeidheid is de komende dagen niet voelbaar. Ik slaap beter en heb geen last van nachtelijke beslommeringen. Ik voel me ook lichamelijk beter, heb meer energie en voel me mentaal sterker. Files en werk hebben minder invloed.

Praktische info : Detox Udarabhyanga massage bij Spa Cinq Mondes du Dolce La Hulpe Brussels - 50 minuten, 100 euro

Via ELLE Belgique, Mary-Noëlle Vekemens