Onze favoriete coworking spaces in Brussel

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Laure Vandendaele
Onze favoriete coworking spaces in Brussel

Krijg je thuis geen werk verzet? Ben je op zoek naar een leuke plek of te vergaderen of de banden aan te halen met je team? Dan is een coworking space misschien iets voor jou. Dit zijn onze favoriete adressen in Brussel.

Ja, coworking is nog steeds een ding. Het goede nieuws: onze hoofdstad barst van de toffe, inspirerende, weldoordachte werkplekken.

ONZE FAVORIET: WIP (Work In Progress) in Dolce La Hulpe

coworking brussel wip la hulpe

Dolce La Hulpe is een unieke plek aan de rand van het Zoniënwoud. Naast het hotel en spa is er nu ook WIP, een ultramoderne met zorg ingerichte coworking space. De afdeling telt comfortabele kantoorruimtes (om te delen of voor jezelf te reserveren) en vergaderzaaltjes.

Na het harde werk, kan je uiteraard ook volop genieten van de groene omgeving waarin de werkruimtes geleden zijn. Zo kan je joggen en fietsen in de omliggende bossen, de wellness induiken of de voeten onder tafel schuiven in het 4-sterrenhotel. Business én pleasure, heet zoiets dan.

dolce la hulpe brussel

1/

Factory Forty

coworking spaces brussel factory forty
Oude Vijversstraat, 40, 1190 Brussel

Factory Forty is een ongelooflijke ruimte op een steenworp van het stadscentrum. Hun filosofie 'work', 'meet', 'grow' vat meteen samen waar deze plek voor staat. Werk er rustig in je eigen hoekje of maak van de stimulerende omgeving gebruik om in groep te vergaderen, een presentatie te geven of klanten te ontmoeten. De prachtige tuin en grote ramen die het daglicht laten binnenvallen zijn een grote plus aan deze werkplek.

2/

The Mug

coworking spaces brussel the mug
Karel Martelstraat 6, 1000 Brussel

'The Mug' is een coworking space in het hartje van de Europese wijk dat zich onderscheidt door zijn vrolijke en trendy inrichting. Er is mogelijkheid om een privékantoor, met plek voor vier personen, te huren. De inrichting van het kantoor kies je dan ook helemaal zelf. Op die manier voelt je werkplek toch een beetje vertrouwd aan. In de semi-private kantoren kunnen solowerkers aan de slag, de 'virtuele kantoren' zijn dan weer perfect als uitvalsbasis voor jonge ondernemers die net een zaak opstartten.

3/

La Récré

coworking spaces brussel
Stassartstraat 118, 1050 Elsene

Wie wil werken in een sfeervolle en sprankelende omgeving, moet in La Récré zijn. In tegenstelling tot andere werkplekken kan je hier dankzij het uurtarief ook snel tussen twee afspraken door komen werken. Je kan in deze koffieshop met mooie tuin en Scandinavisch design ook terecht voor een deugddoend kopje zwart goud.

4/

Bon Jour Brussels

Scepterstraat 57B, 1050 Elsene

Bon Jour Brussels is de crème de la crème. Het decor is eigenzinnig en de sfeer zit er altijd goed: hier wíl je gewoon werken. Verder kan je hier ook terecht voor een waaier aan workshops en opleidingen. Bon Jour werkt met drie formules: flexplekken, een vast bureau en ruimtes waar je terechtkan voor vergaderingen.

5/

Les Galeries

coworking spaces brussel les galeries
Koninginnengalerij 30, 1000 Brussel

Als je houdt van een interieur met geschiedenis en een ziel, moet je bij Les Galeries zijn. Met zijn hoge plafonds en gigantische deuren waan je je in een museum. Er zijn slechtere plekken om te werken. Gelegen in het hart van de stad is deze klassieke coworkingspace perfect voor vergaderingen en presentaties.

6/

Chester & Fields

Pater de Dekenstraat 14, 1040 Brussel

Mag het gerust een beetje 'posh' zijn? Dan is Chester & Fields vast iets voor jou. In het statige herenhuis met mooie parketvloeren en ruime burelen is het aangenaam vergaderen of brainstormen. Dankzij zijn ligging aan het Jubelpark is deze werkplek vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze rustige en lichte ruimte heeft zelfs een klein tuintje. Wat wil de werkende mens nog meer?

Via Marie-Noëlle Vekemans, ELLE Belgique