Hoe draag je een lange jurk in de winter?

Geüpdatet op 15 december 2022 door Laure Vandendaele en Lore Ginneberge
Hoe draag je een lange jurk in de winter? Christian Vierig/Getty Images

Het mag dan wel steeds kouder en natter worden, dat wil niet zeggen dat je je favoriete lange (zomer)jurk weer in de kast moet hangen.

Combineer je favoriete zomerse maxi-dress met winterstukken of laat je leiden door dit stijladvies. Zolang je maar voor een gelaagd en warm silhouet gaat.

Hoe draag je een lange jurk in de winter?

Eigenlijk is dat heel gemakkelijk. Combineer je jurk of rok met stuks die je warm houden. (zoals deze truien, bijvoorbeeld) Denk aan een oversized, nonchalant openhangend vest, een grote jas, doorschijnende panty's, over-the-knee laarzen of cowboylaarzen. Heeft jouw jurk een diep uitgesneden decolleté? Hou je warm met een zwart rolkraagtruitje of warmtehoudende body.

Een paar ideetjes...

Lange winterjurk met hoge laarzen

Draag je jurk met hoge laarzen, dat is niet alleen erg sexy, maar ook nog eens extra warm. Maak je look af met een stoer gladleren of suède vestje zoals deze on trend perfecto.

Night to day

Heb je een glamoureuze maxi-jurk of lange rok in je kast hangen, maar wil je hem wat meer doordragen? Combineer 'm met je favoriete sweater. Op deze manier geef je je look een meer casual downgrade, perfect voor een lunchdate overdag of voor op kantoor.

Lange jurk met platte schoenen

Wil je wel een lange jurk dragen, maar zie je er het liefst niet te tuttig uit? Combineer je kleed dan met een oversized sweater of wollen trui en kies voor stoere boots of platte loafers om het geheel minder stijf te maken.

XXL blazer

Ook supermooi is je maxi dress combineren met een oversized blazer die tot net onder je billen komt, ideaal voor wanneer je overdag een romantisch afspraakje hebt gepland of wanneer je een belangrijke presentatie hebt. Om de look minder chic te maken kan je als schoeisel kiezen voor platte schoenen.

Wollig warm

Vrees je toch dat je het veel te koud zal krijgen in je lange jurk? Kies dan een dikke wollen mantel of faux fur jasje en draag een paar dikke panty's onder je jurk. Niet alleen warm maar ook erg on trend.