Isu: zen bij de kapper

Geüpdatet op 9 november 2017 door Claire
Isu: zen bij de kapper

Antwerpen is een pareltje van een kapsalon rijker. Na meer dan tien jaar dienst bij andere kapsalons, voelde Kevin De Bilde zich klaar voor een eigen zaak: Isu. Eéntje waarin je niet alleen voor een perfecte snit terechtkan, maar ook voor rust, stilte en een heerlijk kopje thee.

Samen met Going East toverde hij een voormalige nachtwinkel om tot een stijlvol zenplekje. Strak en sober, dankzij zijn voorliefde voor de Japanse esthetiek, maar toch gezellig en met oog voor detail. Zo vindt Kevin stopcontacten ontzettend lelijk, dus zitten die weggewerkt in vloerdoosjes. Het kopje koffie, dat gezet wordt in een stijlvolle Moccamaster, komt van bij Caffènation, terwijl de thee die hij serveert écht uit Japan komt.

 

Hou je van de geur die er hangt? Die komt van het exclusieve Japanse Apotheke Fragrance, een lifestylemerk met huisparfums en wierookstokjes dat dankzij Kevin voor het eerst in Europa te koop is. Verder werkt Kevin met haarproducten van Evo, die niet alleen sulfaat- en parabeenvrij zijn, maar ook nog eens prachtig verpakt. En de naam ‘Isu’? Dat is Japans voor ‘de stoel’ en verwijst naar het prachtige exemplaar waarin je plaatsneemt en waarvoor Kevin best veel moeite heeft moeten doen om hem in huis te halen. Want ook deze komt - u raadt het al - uit Japan.

Isu, Kasteelpleinstraat 58, Antwerpen.