10 tips om er stijlvol uit te zien met een klein budget

Geüpdatet op 26 februari 2024 door Lore Ginneberge
10 tips om er stijlvol uit te zien met een klein budget imaxtree

Een luxueuze kast zonder de bijbehorende bankrekening, het kan! Met deze 10 tips zie je er stijlvol uit op een klein budget.

Je kent het wel, je wil graag stijlvol en elegant voor de dag komen maar helaas heb je slechts een fractie van Kate Middletons budget. Met deze tien tips geef je je kleerkast een classy upgrade zonder in het rood te gaan.

 

1. Schone en gestreken kledij

Vlekken zijn een no-go en zelfs het duurste witte hemd lijkt onverzorgd wanneer het verkreukeld is. Heb je een hekel aan strijken - wij ook! - investeer dan in een kledingstomer. Ook loshangende draden of knopen geven meteen een slordige indruk, check dus je kleding voor je de deur uitgaat.

shopping basics
Imaxtree

2. Kies voor neutrale tinten

Er is een reden dat Meghan Markle en Kim Kardashian vaak voor neutrals kiezen. Schakeringen als wit, beige, grijs, zwart, marineblauw en nude geven je outfit meteen een elegante upgrade, waar je je garderobe ook shopt.

stijlvol op een budget
Imaxtree

3. Draag passende kledij

Kledingmaten kunnen enorm verschillen. Zo tailleren Duitse merken ruim terwijl je er in Italië standaard vier maten bij moet tellen (dat ligt heus niet aan al die gelati en tiramisu). Kijk niet enkel naar het cijfer op het etiket, maar pas alvorens je koopt. Eenmaal in de paskamer merk je gelijk of je niet verdrinkt in die oversized blazer en hoe kort een rokje komt. Helemaal verliefd op een veel te lange broek of te wijde jurk? Ga van slordig naar chique en laat je kleren inkorten of innemen in de winkel of bij een naaister.

4. Koop minder maar beter

Ga niet halsoverkop mee met elke nieuwe trend, maar investeer je geld in kwaliteit. Beter één zijden blouse die goed zit en waar je jarenlang plezier aan hebt, dan vijf goedkope exemplaren die je na een wasbeurt net zo goed aan je babynichtje kan geven.

tijdloze basics budget shoppen
Imaxtree

5. Vul je kast met tijdloze basics

Een trenchcoat, een wit hemd, een jeans die als gegoten zit... het zijn klassiekers met reden. Voorzie je garderobe van deze basics en vermijd een kleerkastcrisis in de ochtend.

Lees ook: deze 7 tijdloze items zijn het investeren waard

6. Zoek naar vintage designeritems

Wil je wel kwaliteitsvolle kleding, maar denkt je bankrekening daar anders over? Er is altijd vintage. Zowel online als in vintage winkels scoor je met het nodige geduld pareltjes (designertassen, zonnebrillen, jassen!) die jaren meegaan voor een fractie van de prijs.

Imaxtree

7. De juiste accessoires

Soms kan een detail zoals een nieuwe riem of handtas verschillende outfits een boost geven. Heb je niet veel geld, maar wil je wel iets nieuws in je kast, steek je geld dan in een leuk accessoire in plaats van een goedkope jas van slechte kwaliteit. Visualiseer je garderobe bij het kopen, zodat je maximum gebruik kan maken van je nieuwe zonnebril of statementketting.

8. Outletcentra

Hier vind je mooie merken aan héél mooie prijzen. Als je opteert voor klassiekers of neutrale kleuren, dan doet het er helemaal niet toe dat die little black dress eigenlijk uit de vorige eindejaarscollectie komt.

statement pieces budget shoppen stijlvol chic
Imaxtree

9. Weet welke kledij bij je past

Weet welke kleuren en silhouetten bij je passen om miskopen te vermijden. Volg je graag trends, pik er dan enkele uit die jouw lichaam en teint flatteren.

10. Investeer in statement pieces

De basics heb je, nu nog enkele stuks die look naar een hoger niveau tillen. Een prachtige roze wollen mantel, een zwarte designertas die je doorgeeft aan de volgende generatie, comfortabele nude hakken die je naar elk feestje draagt... Sparen voor deze statement pieces maakt de aankoop extra bijzonder en zorgt ervoor dat je ze met veel liefde uit de kast haalt.