Deze dingen lopen waarschijnlijk fout op je trouwdag

Geüpdatet op 3 november 2017 door Jolien
Deze dingen lopen waarschijnlijk fout op je trouwdag

Volop bezig met het plannen van de mooiste dag van je leven? Dan hou je er beter rekening mee dat nooit iets loopt zoals je het gepland had. 

De meeste koppels (of mogen we dat laatste onmiddellijk vervangen in vrouwen?) doen er ongeveer een jaar over om hun huwelijksdag, tot in de puntjes, te plannen. Een héél jaar zwoegen, zweten, tranen, mààr met als silver lining dat het ongetwijfeld de mooiste dag uit je leven wordt. Toch zijn er bepaalde dingen die je niet altijd in de hand hebt. Daarom geven we alle toekomstige bruidjes graag een reality check zodat ze zich kunnen voorbereiden op de meest voorkomende dramaatjes. Dingen waarvan je hoopt dat ze niet gebeuren, maar waar je vaak totaal geen controle over hebt. Niet om jullie schrik aan te jagen maar omdat je het zou kunnen relativeren op de dag zelf. So don't shoot the messenger!

1/

huwelijk_wedding_bruiloft_fout_misgaan

Trouwjurk drama!

Een vlek op je trouwjurk kan je hele dag verpesten. Toch mag je er zeker van zijn je kleed deze dag niet ongeschonden doorkomt. Natuurlijk maakt het tijdstip een wereld van verschil. Is het officiële gedeelte al afgelopen en zijn de foto's gemaakt? Dan hoef je je niet zoveel aan te trekken van een vlekje meer of minder. Dat maakt ieder bruidje mee! En anders? Work it!

Huilende kinderen

Heel schattig zo'n bruidskindjes, maar ze kunnen ook onverwachts hun keel openzetten. Niet iets waarop je zit te wachten... Kinderen verbannen op je huwelijk vinden we nogal cru dus spreek je best met iemand af dat hij of zij die kleine spruit ontruimt wanneer z'n krokodillentranen naar boven komen.

2/

huwelijk_bruiloft_fout_mislopen_drama

Dronken gasten

Die zullen er zeker zijn! En omdat tafels al snel aanzien worden als dansvloer, hou je de tafeldecoratie beter beperkt. De kans is namelijk zeer groot dat ze vertrappeld worden door enkele overmoedige dronkenlappen.

It’s like rain on your wedding day!

Zo mooi als Alanis Morrisette het zingt, zo'n grote ramp is het de dag zelf. Jammer genoeg wonen we in het druilerige België waar zelfs de zomer geen mooi weer verzekert. Voorzie daarom altijd een fancy paraplu en regenlaarzen!

Je valt...

Oké, dit is echt worst case scenario nummer één! Doe daarom alles wat mogelijk is om dit te voorkomen! Loop je schoenen op voorhand in en maak al eens een wandelingetje met je jurk. Gebeurt het toch? You better own it! Lach er eens goed mee en ga verder met opgeheven hoofd.

3/

wedding_huwelijk_bruiloft_misgaan_fout

Gedrum aan het gemeentehuis

Jij bent niet de enige die op een bepaalde dag trouwt. Jammer genoeg transformeert een gemeentehuis dan ook snel in een huwelijksfabriek waar de ene bruiloft na de andere plaatsvindt. Bepaal daarom op voorhand waar jullie na het ja-woord met alle kijklustigen naartoe trekken. Hou bijvoorbeeld een korte receptie dicht bij het gemeentehuis. Zo maak jij alvast plaats voor het volgende bruidspaar. Respect voor elkaar is hier heel belangrijk.

Geniet!

Door alle stress vergeten de meeste bruidjes te doen waar het allemaal om draait: genieten! Trek je niet te veel aan van wat er misloopt. Focus op de mooie momenten die nog mooier zijn dan je had verwacht, want die zijn er ook!

Pssst, lees ook: Wedding planners met een origineel kantje