‘Bra bulge’ ingreep praat vrouwen nieuw complex aan

Gepubliceerd op 27 juli 2017 door Laure Vandendaele
‘Bra bulge’ ingreep praat vrouwen nieuw complex aan

Een ingreep om de 'bra bulge', het vet tussen arm en behabandje, chirurgisch te verwijderen, wint al een tijdje aan populariteit. Onder meer Chrissy Teigen zou haar 'bra bulge-loos' silhouet aan deze ingreep te danken hebben. 

U dacht dat vrouwen niet nog meer complexen aangepraat konden worden? Mis! Al eens nagedacht wat de ontsierende 'bra bulge', het vet tussen je arm en behabandje, voor uw silhouet betekent? Chrissy Teigen was alvast niet opgezet met dit diepmenselijk fenomeen en liet haar 'behavetjes' met een lokale liposuctie verwijderen. En ze is niet de enige. Volgens de Amerikaanse plastische chirurg Sheila Nazarian kloppen steeds meer 'jonge en actieve' twintigers, dertigers en ook veertigers bij haar aan voor deze puur cosmetische ingreep.

bra bulge chrissy teigen beha vet

"Er bestaan verschillende manieren om dat stukje hardnekkige vet dat de perfecte pasvorm van je kleren verpest, weg te krijgen", stelt de Britse dokter Galyna Selezneva. "Met een combinatie van radiogolven en micro needling werk ik het vet weg." In de Verenigde Staten kiest men liever voor een liposuctie waarbij het vet eenmalig via een dunne naald weggezogen wordt. De ingreep duurt niet langer dan twee uur en gebeurt onder lokale verdoving.

Een andere optie om het behavet aanzienlijk te verminderen is via Coolsculpting, een techniek waarbij vetcellen bevroren worden en afsterven. De behandeling is relatief pijnloos maar moet meerdere keren herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Tot slot kan de 'bra bulge' bestreden worden met Kybella. Dit medicijn wordt op plaatsen waar opgehoopt vet zit ingespoten en lost het als het ware op. Net zoals bij Coolsculpting zijn meerdere sessies nodig om ongewenst vet (dubbele kin, rijbroek of behavet) voorgoed weg te krijgen.

Intussen werken wij vrolijk verder om alle nodeloze complexen voorgoed weg te werken. Want is dat uiteindelijk niet belangrijker dan een droomsikhouet, Chrissy Teigen?