Tips & tricks voor een perfecte huid heel de zomer lang

Geüpdatet op 1 maart 2018 door ELLE Partner
Tips & tricks voor een perfecte huid heel de zomer lang

Een gevoelige, droge, gemengde, vette of "normale" huid... allemaal hebben ze hetzelfde nodig: hydratatie. Ontdek alles wat je moet weten voor een stralende huid deze zomer... en de rest van het jaar.

We beseffen niet altijd welke rol de huid - ons grootste orgaan! - speelt in onze gezondheid! Het is van vitaal belang om onze huid dagelijks te verzorgen, want hij beschermt ons voortdurend tegen invloeden van buitenaf (zoals de kou, de zonnestralen, de vervuiling, enz.). Onze huid werkt als een echt schild!

Om jouw huid goed te verzorgen, moet je onthouden dat hij in de eerste plaats hydratatie nodig heeft, ongeacht of je een gevoelige, droge, gemengde, vette of "normale" huid hebt. Tijdens jouw dagelijkse schoonheidsritueel mag je daarom nooit vergeten jouw huid te hydrateren - zowel 's morgens als 's avonds. Om kleine onvolmaaktheden te bestrijden, gebruik je best een serum of een masker dat speciaal werd ontwikkeld om rimpels en kraaienpootjes, roodheid of acné te corrigeren, enz. Kies de textuur die het best bij jouw huidtype past. Een kwestie van comfort, niet van efficiëntie.


HYDRATATIE: WAAROM IS HET BELANGRIJK?

Hydratatie is essentieel om de osmose van de huidflora (de kleine kiemen en bacteriën die op het huidoppervlak leven) te behouden, maar ook om een goede celregeneratie te verzekeren (de vernieuwing van onze cellen, die vooral 's nachts plaatsvindt).

Een goed gehydrateerde huid is een gezonde huid. Een gezonde huid is een huid die goed "werkt" en ons beschermt. Dagelijks zorg dragen voor de huid is een van de beste manieren om de huid te helpen zichzelf te vernieuwen en dit evenwicht te behouden.

De huid hydrateren voorkomt dat het natuurlijke vocht van de opperhuid verloren gaat. Met een hydraterende verzorging voorkom je "lekken" omdat ze de huid dankzij een vet laagje ondoordringbaarder maakt en het intercellulaire cement verbetert. De rol van een hydraterende verzorging is de hydratatie op het niveau van de hydrolipidenbarrière te houden.

Ook water en voeding zijn belangrijk voor een goed gehydrateerde huid. Er wordt aangeraden om minimaal (maar in meerdere keren) 1,5 liter water per dag te drinken. De huid moet voortdurend worden gehydrateerd, omdat het vocht via zweet of natuurlijke verdamping continu verdampt.

Een goed gehydrateerde huid is stralender, zuiverder en elastischer, en ook zachter, gladder, minder gevoelig voor onvolkomenheden en ongemakken. Een gedehydrateerde huid daarentegen zal droger, fijner en doffer worden, gaan trekken en tekenen gaan vertonen van roodheid en vooral van vroegtijdige veroudering.

ONZE BONDGENOTEN VOOR EEN MOOIE HUID DEZE ZOMER

Onze journaliste heeft haar favoriete schoonheidsproducten voor deze zomer geselecteerd: het assortiment Hydra-Essentiel van Clarins.

Naast leeftijd, voeding, de zon, de kou en de vervuiling droogt de huid ook uit door thermische schokken. En in de zomer krijgen we daar onophoudelijk mee te maken! Het gaat om een nieuwe factor van dehydratatie die verband houdt met onze hedendaagse levensstijl.

Wat het weer ook is, voortdurend binnen en buiten lopen stelt ons elke dag bloot aan temperatuurschommelingen en vochtigheid: door ons huis te verlaten, door vast te zitten in het verkeer, door een winkel met airconditioning binnen te gaan, na het sporten... Onze huid ondergaat gemiddeld 17 thermische schokken per dag! Die veranderingen wijzigen het natuurlijke systeem waarmee de huid vocht vasthoudt. Zijn zelfhydraterende vermogen vermindert, met als gevolg: de huid wordt minder stralend, oncomfortabeler, minder zacht, enz.

1/

Om onze huid te redden testten we: het Bi-sérum intensif "anti-soif" & de Gel sorbet désaltérant uit het assortiment Hydra-Essentiel van Clarins.

Dit serum - dat net voor de hydraterende verzorging op een gereinigde huid wordt aangebracht - bevat extract van bio kalanchoë officinalis, een krachtige activator van natuurlijke hydratatie die de productie van hyaluronzuur (een waterbindend molecuul) door de huid verhoogt. Het zorgt ook voor een verfijndere huidstructuur en maakt het huidoppervlak gladder.

Pluspunt? De ultra-sensoriële en lichte textuur is geschikt voor alle huidtypes en zorgt onmiddellijk voor een fris gevoel.

Prijs: 62 euro.

Deze frisse en niet-vette gel-crème biedt onmiddellijk comfort en maakt de huid mat in alle omstandigheden. Al na een paar keer aanbrengen herwint de huid zijn vermogen om water vast te houden dankzij het extract van bio kalanchoë officinalis dat voor comfort en uitstraling zorgt. Ideaal in de warme zomermaanden!

Pluspunt? Een erg originele en uitermate verslavende sorbetachtige textuur voor de normale tot gemengde huid die onmiddellijk smelt op de huid en het gezicht als het ware onderdompelt in een bad van frisheid.

De prijs: 55 euro.

Het "dorstlessende"-programma wordt voltooid met een heilzame lichaamsverzorging: de Baume Corps Super Hydratant.

Deze SOS-verzorging - na een dag op het strand, bijvoorbeeld, bevat extracten van perzikmelk, karitéboter en oranjebloesem. Een delicate geur en genadeloos efficiënt want het vermindert zichtbaar tekenen van veroudering veroorzaakt door de zon, kou, verwarming en airconditioning. Het verwijdert zachtjes dode huidcellen die de huid dof maken.

Pluspunt: het XL-formaat, perfect voor de vakantie, en het hoge absorptievermogen waardoor het gebruik snel en erg aangenaam is.

De prijs: 59 euro.

Nu ben je klaar om de hele zomer te stralen!

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Clarins.