Brooklyn Beckham brengt fotoboek uit: top of flop?

Geüpdatet op 16 mei 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Brooklyn Beckham brengt fotoboek uit: top of flop?

De oudste zoon van Victoria en David Beckham was de voorbije seizoenen het gezicht van diverse modecampagnes. Maar hij probeert het zelf ook als fotograaf (hij shootte een campagne voor Burberry) en nu is er dus het langverwachte boek: 'What I see'. En dat lokt nogal wat kritiek uit...

De bekende 'zoon van' kondigde de lancering van dat fotoboek eind november al aan, maar nu pas ligt het in de winkels. In 'What I see' geeft Brooklyn een inkijk in wat het is op te groeien in een van de bekendste families van het moment. Van A-list feestjes over safari's in Kenya en familiekiekjes - Victoria aan het vissen in Ijsland bijvoorbeeld.

Brooklyn Beckham,David Beckham,Victoria Bekcham,boek,foto,fotoboek,Christie's,What I See,fotografie
Brooklyn samen met zijn ouders David en Victoria Beckham en broertjes Cruz en Romeo. Foto Instagram @elleuk

Sinds hij op zijn veertiende van vader David zijn eerste camera kreeg, is Brooklyn naar eigen zeggen geobsedeerd door fotografie. "Altijd en overal heb ik een camera bij me, ik wil geen enkel fotografisch moment missen", vertelde hij aan Sky News. In datzelfde interview wijst hij zijn ouders aan als zijn favoriete modellen omdat 'ze allebei zulke geweldige persoonlijkheid hebben'. 'What I see' werd eerder deze week in het Londense veilinghuis Christie's gelanceerd, waar ook vierentwintig uitvergrote foto's te koop werden aangeboden. De opbrengst daarvan schenkt Brooklyn integraal aan de kinderen die het slachtoffer zijn van de brand in de Grenfell-toren.

Flou artistique

Het boek stuit op erg veel kritiek van professionele fotografen, niet echt vreemd, lijkt ons. Dat iemand op zo'n jonge leeftijd, zonder ervaring noch technische kennis, dergelijk boek kan uitbrengen, is op zijn minst bijzonder. Maar tien miljoen volgers op Instagram trekt zo'n uitgeverij natuurlijk makkelijker over de streep. Penguin Books plaatst een en ander in de juiste context en benadrukt dat het een boek over en voor tieners is. Voor fans van Brooklyn die een inkijk in zijn leven willen.

Brooklyn Beckham,David Beckham,Victoria Bekcham,boek,foto,fotoboek,Christie's,What I See,fotografie
Brooklyn met de eerste editie van zijn boek. Foto Instagram @brooklynbeckham

Helaas zijn de driehonderd beelden in het boek niet allemaal van even goede kwaliteit. Het is te zeggen... Sommige foto's zijn zo onscherp, dat het lijkt alsof er een fout gebeurde bij de samenstelling van het boek. Ook getuigen de onderschriften bij de foto's niet altijd van grote creativiteit. Maar oordeel vooral zelf...

'What I see' is uitgegeven bij Penguin Books en via hun site te koop.