Dove geeft je oksels de bescherming die ze verdienen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner

Sta jij er wel eens bij stil of ook jij je oksels enorm verwaarloost? De nieuwe anti-transpirant deodorant van Dove biedt de oplossing.

Je huid – aka je grootste orgaan – krijgt het tijdens de zomermaanden extra zwaar te verduren. Je komt vaker in de zon (een hoge SPF smeren is een must!), neemt wel eens een duik in een verfrissend zwembad of een azuurblauwe zee (voorkom een droge huid met een voedende bodylotion) en gaat elk ongewenst haartje te lijf met een scheermesje, harsbeurt of epileersessie. Dat levert je een glad en haarloos bikinilichaam op, maar wist je dat regelmatig ontharen door scheren, harsen en epileren de huid kan irriteren? Iedere keer wanneer je de onderarmen scheert of waxt (en maar liefst 75 procent van de vrouwen doet dit tot twee keer per week), beschadig  je ook een deel van de bovenste huidlaag. Pas echt verrassend: maar liefst 33 procent van wat je wegscheert tijdens een scheerbeurt is huid! Dus ook de huid van je oksels, een plekje dat doorgaans al op minder aandacht kan rekenen. We gebruiken deodorant om onfrisse geurtjes tegen te gaan, maar stond je al eens stil bij de impact die de dagelijkse passage van je scheermesje op dat stukje gevoelige huid heeft?

Twee-in-één

Het antwoord luidt misschien ‘nee’, maar Dove, het merk dat huidverzorging op handen draagt, boog zich echter wel over de kwestie. Om een betere zorg voor deze kwetsbare en gevoelige plaats op het lichaam te garanderen ontwikkelde Dove de nieuwe anti-transparant deodorant die zweet en geur tegengaat én de gevoelige huid van de oksels verzorgt. Dit dankzij de toevoeging van ¼ hydraterende crème, een soort bodylotion voor je oksels dus. In combinatie met de vernieuwde formule beschermt de Anti-transpirant van Dove dus niet enkel 48 uur tegen zweet, ook de gevoelige onderarmhuid krijgt na gebruik de bescherming die ze verdient. Bescherming én verzorging, dat is twee-in-één in een enkele spuitbeweging!

Okselfrisse tips

dove audrey marshmaloo
Vlogster en influencer Audrey Marshmaloo

Ook vlogster en beauty-expert Audrey Marshmaloo kent het belang van frisse en beschermde oksels. Met haar tips kom ook jij de zomer okselfris door!

•    Ik hou mijn oksels altijd schoon, ze zijn immers een bekende broedplaats voor bacteriën. Dat is dan ook de reden waarom ze wel eens minder fris kunnen ruiken. Dit voorkom ik door mijn oksels iedere dag te wassen, onder de douche of gewoon met een washandje. Easy does it!
•    Tijdens de warmste maanden van het jaar kies ik steeds voor kleding die ademt. Kledij in synthetische materialen en/of strak aansluitende kleding kunnen er immers voor zorgen dat je okselhuid gaat irriteren, waardoor je rode vlekken kan krijgen. In het ergste geval krijg je zelfs last van een geïrriteerde huid! Ik stel mijn outfit dan ook het liefst samen met bovenstukken uit katoen of andere natuurlijke materialen.
•    Verder gebruik ik iedere dag een verzorgende deodorant, het liefst een met verzorgende bestanddelen die de gevoelige of beschadigde huid herstelt. Ik vind het natuurlijk enorm belangrijk dat een deodorant transpiratie tegengaat, maar een goede verzorging is voor mij minstens even belangrijk. Het is trouwens enorm cruciaal om deodorant op een schone huid aan te brengen, was je dus eerst grondig. Deodorant op bezwete oksels spuiten is uit den boze, dan zorgt alleen maar voor nare luchtjes!
•    Het klinkt misschien een beetje vreemd maar…verwen je oksels. Smeer je je na het douchen of zwemmen in met een lekkere bodylotion? Sla je oksels dat zeker niet over. Zelf scrub ik mijn oksels iedere week. Dat doe je best voor het scheren of epileren, anders kan het wel een beetje gaan prikken! Ik verkies het dan ook om mijn oksels ’s avonds in de watten te leggen, dat is praktischer dan overdag.

Haar fabels

Over lichaamshaar doen heel wat fabeltjes de ronde. Zo zou het haar van je oksels donkerder, dikker of stugger terugkomen eens je begint met scheren. Dat is dus niet het geval. De textuur verandert niet, het voelt misschien wel zo maar dat is enkel omdat je de haartjes met een scheermesje bot afsnijdt. Verder vraag je je misschien af waarom je oksels vaker aan een scheerbeurt toe zijn dan je benen. Het antwoord is simpel, de haartjes onder je oksels groeien maar liefst 50 procent sneller dan die op je benen. Een dagelijkse scheerbeurt is dan ook geen overbodige luxe. Scheer je oksels het best tijdens of net na het douchen. Door het warme water gaan je poriën openstaan, waardoor de haartjes zich makkelijker later verwijderen. Ook de hydraterende bestanddelen van de deodorant worden dan het beste door de huid opgenomen.