Hoe goed zorg jij voor je oksels?

Gepubliceerd op 26 mei 2017 door Claire
Hoe goed zorg jij voor je oksels?

Dove maakt zich zorgen om onze oksels. Daarom deed het onderzoek naar de scheergewoonten van de Belgische dames en vernieuwde het hun anti-transpirantgamma. Want van een verzorgde oksel worden we blijkbaar allemaal blij, vooral met de festivals in aantocht. Steek die handjes al maar in de lucht.

De huid van onze oksels krijgt het hard te verduren. Niet alleen is het een plekje dat we nooit insmeren met moisturizer - tenzij jij jouw peperdure dagcrème ook daar aanbrengt, natuurlijk - onze huid wordt er ook beschadigd door al dat scheren, waxen en epileren. Want een mooie oksel is voor velen nog altijd een gladde oksel, ook al is de armpit au naturel weer aan een renaissance bezig.

©Shutterstock
©Shutterstock

Uit het onderzoek van Dove blijkt  dat 9 op 10 vrouwen hun oksels ontharen, waarbij 6 op 10 dat (minstens) wekelijks doet. Met haartjes die tot 50% sneller groeien dan pakweg op je benen, en het blote armenseizoen dat genadeloos om de hoek loert, grijpen we vaak naar scheermesje als snelle en gemakkelijke oplossing om met gladde oksels de deur uit te stappen. De media was dan nog zo dol op de Golden Globeslook van actrice Lola Kirke, met een flinke bos okselhaar en een Andrew GNjurk de rode loper opstapte, we zijn blijkbaar niet gehaast om haar look te imiteren: 94% van de vrouwen (jonger dan 35) gaf aan dat verzorgde en gladgeschoren oksels zorgen voor meer zelfvertrouwen.

Actrice Lola Kirke ©instagram.com/lolakirke
Actrice Lola Kirke ©instagram.com/lolakirke

Maar, meer dan 40 procent van de vrouwen die regelmatig hun oksels ontharen, klaagt volgens het onderzoek over geïrriteerde en rode okselhuid na het scheren. Niet verwonderlijk als je weet dat je tijdens zo'n scheerbeurt telkens wat huid wegscheert: een derde van wat je weghaalt met een scheermesje zijn huidcellen, de rest zijn haartjes. Dus besloot Dove de formule van haar anti-transpirant aan te passen met extra verzorgende ingrediënten, zoals actieve hydraterende bestanddelen die de natuurlijke vochtbarrière van de huid versterkt en oliën die de huid helpen om gehydrateerd te blijven. En om je humeur te verzorgen, hebben ze heel wat verfrissende geuren, zoals Go Fresh Pear and Aloe Vera en - onze redactiefavoriet - Go Fresh cucumber and green tea.