Hoe cellulitis verminderen in amper 1 maand tijd?

Geüpdatet op 12 mei 2017 door ELLE Partner
Hoe cellulitis verminderen in amper 1 maand tijd?

Cellulitis verminderen is mogelijk, maar – het mag niet verbazen – enkele factoren spelen hierbij een cruciale rol. Wij hebben voor jou de Body Fit van Clarins en het aanvullende anti-sinaasappelhuidprogramma getest. Onze bevindingen. 

GEEN MIRAKELOPLOSSING

Voor je begint: wees realistisch. Denk niet dat je door één keer per week te smeren met een afslankingscrème vijf kilo zal verliezen en dat je ingekapselde cellulitis zal smelten als sneeuw voor de zon. Om je sinaasappelhuid weg te ‘gommen’ is het noodzakelijk om een evenwichtig, gepersonaliseerd programma te volgen en... je eraan te houden.

Die routine hangt uiteraard af van je doelstellingen. Als je enkel je sinaasappelhuid wilt aanpakken of daarentegen tien kilo wilt vermageren en je figuur remodelleren, maakt een wereld van verschil.

Wij hebben voor jou de Body Fit van Clarins en het aanvullende anti-sinaasappelhuidprogramma getest. Dit zijn onze bevindingen en resultaten.

BEGINSITUATIE
 • Cellulitis op de dijen, meer uitgesproken achteraan dan vooraan
 • 3 kilo te verliezen
HET PROGRAMMA
 1. Een efficiënt beautyplan: ik heb gekozen voor de Gommage 'Tonic' Corps + de Body Fit.
 2. Een gezonder voedingspatroon: ik ben niet het type dat calorieën telt. Enkele kleine aanpassingen zoals alcohol beperken in het weekend, ’s avonds zetmeelrijke snacks vermijden en vetten in het algemeen (R.I.P gesmolten camembert...)
 3. (Re)start to sport: ik neem me plechtig voor om 2 keer per week naar de fitness te gaan, wat er ook gebeurt!

DE BODY FIT: MIJN AFSLANKCOACH TEGEN SINAASAPPELHUID 

bodyfit clarins

Dit product is ontwikkeld op basis van een ontdekking van Clarins: de formule pakt niet 1 maar 3 soorten vetcellen aan die verantwoordelijk zijn voor de vorming van cellulitis.

De Body Fit bevat een extract van kweepeerblad dat nog wordt versterkt door toevoeging van caféine, een actief bestanddeel dat bekendstaat voor zijn afslankende werking en nog 7 andere plantenextracten.

De frisse textuur smelt op de huid en voelt als een moment van luxe.

Ontdek hier het schoonheidsritueel... 

1/

TIPS VOOR HET AANBRENGEN VOOR EXTRA DOELTREFFENDHEID

Lydie Vanden Driessche – Training Manager bij Clarins België-Luxemburg.

 • Kan je de gel beter ’s morgens of ’s avonds aanbrengen?  ‘Alles hangt af van de voorkeur van de klant. De producten van Clarins zijn zo ontwikkeld dat ze zich perfect schikken naar het beautyritueel van de gebruiker. Daarnaast hangt het ook af van het gewenste resultaat: als je het product ’s morgens en ’s avonds gebruikt, heb je sneller resultaat dan wanneer je het maar één keer per week zou doen. Voor een zichtbaar resultaat (wat het meest motiveert!) raad ik aan om 1 à 2 keer te scrubben in combinatie met Body Fit ’s morgens en ’s avonds.
 • Smeer je het beter in op een droge of vochtige huid?  De Body Fit trekt gemakkelijker in een droge huid in. Je kunt het aanbrengen van de enkels tot de heupen en bij uitbreiding zelfs de buik en de love handles als je wilt.
 • Breng je het product beter aan voor of na het sporten?  Om te beginnen is het belangrijk om de juiste sport te beoefenen, zoals zwemmen bijvoorbeeld. Kies voor cardio om de hartslag te stimuleren en het lichaam te draineren en vermijd sporten die gericht zijn op spierontwikkeling. Je zult op die manier wel vet verliezen maar niet je silhouet afslanken. De Body Fit voor of na het sporten aanbrengen heeft geen effect op de doeltreffendheid van het product. Maar na een fysieke inspanning blijft de circulatie nog een tijdje nawerken zodat de afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam afgevoerd worden.
 • Moet je je voor- of nadien masseren?  Tijdens. De lichte textuur van de Body Fit is niet geschikt om pas een uur later in te masseren. Je moet de juiste massagetechnieken dus toepassen op het moment dat je het aanbrengt. Begin met het product in te smeren van de enkels tot de taille en masseer het onmiddellijk in. Het hele massageritueel staat stap voor stap uitgelegd in de bijsluiter van het product.
Het verdict

Het moeilijkste? De vaste sportafspraken! Voor de rest was het beautyprogramma een waar plezier. Na 5 weken beginnen de inspaningen eindelijk vruchten af te werpen, wat extra motiverend werkt om verder te doen. Zodra je het beautyritueel vanbuiten kent, is het genieten van een dagelijks wellnessmoment die slechts enkele minuten in beslag neemt. (Reken op 6 minuten om je benen volledig te doen).

Ik heb de Body Fit elke ochtend van de week aangebracht en enkel tijdens het weekend ‘s avonds. Daarnaast heb ik 2 keer per week een complete lichaamspeeling gedaan. Het resultaat?

 •  Mijn huid voelt super zacht, net als babybilletjes.
 • Mijn heupen en mijn billen zijn zichtbaar afgeslankt.
 • De cellulitis achteraan op mijn billen is drastisch verminderd. Het is zelfs bijna helemaal verdwenen, enkel de hardnekkige zone rond mijn achterwerk blijft een werkpunt
 • En, ik heb 1,5 kilo verloren

In combinatie met een aangepaste levensstijl is de Body Fit doeltreffend!

Als je me deze zomer ergens tegenkomt, zal dat hoogstwaarschijnlijk in short zijn!

Maar nu laat ik me misschien een beetje meeslepen...

Ontdek hier nog meer over de Body Fit van Clarins.

clarins