Bizar: een serum van placenta belooft een mooiere huid

Gepubliceerd op 1 mei 2017 door Laure Vandendaele
Bizar: een serum van placenta belooft een mooiere huid

Zou jij in ruil voor een zuivere, egale huid een serum op basis van van placenta smeren?

De kans is groot dat je hierop met "no way, écht niet! Wat vies!" antwoordt. In dat geval zeggen wij "rustig maar, het is niet zo erg als het lijkt". Want dit type placenta - zo blijkt - wordt niet ontgonnen uit de moederschoot, maar geproduceerd door bloemen.

planceta serum v10 pigemtnatie
Placenta serum van V10 Plus

 

Positieve eigenschappen

Deze 'botanische placenta' is een natuurlijke stof die wordt gevonden onder de stamper van bloemen en heeft een positieve uitwerking op de huid.  Het plantensap heeft immers regenererende eigenschappen en bevat aminozuren die het natuurlijke verloop van de huidcellen stimuleren. Daarnaast synthetiseert het botanisch placenta ook collageen, wat rimpels helpt voorkomen en verzakking van de huid tegengaat. Diverse onderzoeken in Frankrijk hebben aangetoond dat botanisch placenta niet alleen fijne lijntjes zichtbaar kan verbeteren, maar ook rimpels, littekens en striae helpt vervagen.

Tegen zonneschade

Meer overtuiging had het Japanse merk V10 Plus niet nodig om dit ingrediënt aan één van hun uitgebreide collecties serums toe te voegen. Naast botanische placenta bevat het serum ook zeealgen- en aloëextracten die helpen om de  melanineproductie in de huid te onderdrukken. Hierdoor is dit serum enorm geschikt voor wie last heeft van zonneschade en hyperpigmentatie (pigmentvlekken).

Placenta serum van V10 Plus, 38 euro. Verkrijgbaar in het schoonheidsinstituut.