Schok: dit zijn de grootste onthullingen uit Caitlyn Jenners autobiografie

Geüpdatet op 13 juni 2019 door Isabelle
Schok: dit zijn de grootste onthullingen uit Caitlyn Jenners autobiografie

Zet je schrap Kardashian lovers, Caitlyn Jenner kruipt in haar pen en dat zorgt voor vuurwerk!

We zagen het enkele weken geleden al in een teaser voor Keeping Up With The Kardashians: Kris, Khloe en Kim ontdekken als eersten de pennenvrucht van Caitlyn Jenner en zijn er allesbehalve amused mee. The Secrets Of My Life, de autobiografie van de voormalige topatleet laat weinig of niets van haar ex-vrouw en de Kardashian clan heel. “Ik ben er klaar mee, alles wat uit haar mond komt, is een leugen. Het enige vriendelijke dat ze over mij kan zeggen, is dat ik een goede gastvrouw ben. Ik wil niet langer gebruikt worden om iemand anders beter te doen lijken,” klinkt het bitter bij Kris. Ook haar dochters reageren razend:

Wàt Caitlyn dan precies geschreven heeft? Een greepje uit het aanbod:

1/

caitlyn_jenner_autobiografie_onthulling_kardashian_1

  • Journalisten wilden in 1980 (!) reeds uitpakken met een verhaal over Caitlyns genderidentiteit, nadat ze betrapt werd in vrouwenkleren, maar daar stak haar toenmalige agent een stokje voor. Caitlyn biechtte hem haar gevoelens op, maar hij besloot het hele verhaal in de doofpot te steken en ging als een haai achter de pers aan. Resultaat: het hele verhaal zou nog decennialang onder de radar blijven.
  • Keeping Up With The Kardashian was een idee van Caitlyn, en niet van Kris! Zij zou degene zijn die haar vrouw Kris de gedachte toefluisterde om hun gekke gezin te filmen, “omdat het huishouden gedomineerd werd door een horde pubers en jongvolwassenen, amper in controle gehouden door twee ouders met een totaal verschillende stijl.” Als dat geen toptelevisie zou opleveren… Kris rende met het idee naar E! Producer Ryan Seacrest en claimde later dat zij het brein achter de TV-reeks was. Moddergooien, anyone?
  • De manier waarop Bruce in beeld werd gebracht, strookte volledig met de realiteit: “Een verstrooide patriarch die het allemaal goed bedoelt, maar geen eigen leven heeft en eigenlijk compleet wordt onderdrukt door de vrouwen in zijn entourage. Een man die enkel doet wat zijn vrouw hem opdraagt: dat vat het in een notendop samen.” Awtch.

2/

caitlyn_jenner_autobiografie_onthulling_kardashian_4

  • Caitlyn gaat verder en beweert dat Kris haar zelfs haar financiële zelfstandigheid afpakte: “Ze had de volledige controle over mijn financiën, tijdens de hoogdagen van de show had ik zelfs geen eigen bankrekening. Telkens ik ergens geld voor nodig had, moest ik via haar passeren.”
  • De Jenner kant van de familie schaamt zich trouwens diep om de TV-show. “Verschillende familieleden bestookten Kris en mij na de première van het eerste seizoen met brieven waarin ze hun ontgoocheling uitten. Ze zeiden dat ik een desillusie was voor mijn fans, dat ik mezelf had verkocht en mijn hele reputatie naar de vaantjes had geholpen.”
  • Over reputaties gesproken, de Kardashians waren ook voor de show geen onbeschreven blad. Ze speelden een hoofdrol in de hele zaak rond OJ Simpson en ook daarover wil Caitlyn haar zegje doen: “Ik heb OJ nooit gemogen, hij was de meest narcistische, egocentrische en behoeftige idioot die ik ooit in de sportwereld heb ontmoet -en ik ken er heel wat, geloof me!” Verder heeft hij nooit in de onschuld van de voormalige sporter geloofd: “Kris en ik wisten meteen dat hij Nicole had vermoord en ik weet zeker dat Robert (Kardashian, de vader van Kim en co) dat ook wist.”

(Ontdek hier trouwens meer schandaaltjes uit het roerige Kardashian verleden.)

3/

  • De relatie tussen Khloe en Caitlyn is volledig verwaterd. Van alle Kardashian en Jenner kinderen, heeft Khloe het meeste moeite met de transitie van haar stiefvader. “Ze gaat er erg slecht mee om,” klinkt het. “We hebben eigenlijk een goed gesprek nodig, maar dat komt er niet van. Nochtans hebben we in het verleden al heel wat moeilijke punten samen kunnen bespreken, maar deze keer lijkt het onmogelijk. Ik heb het wel geprobeerd, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn tussen ons.”
  • De Kardashians waren bewust niet welkom bij het schokinterview dat ze met Diane Sawyer aflegde -eigenlijk haar grote coming out. “Ik begrijp dat ze beledigd zijn, maar studies hebben uitgewezen dat de aanwezigheid van een Kardashian ‘marketing stunt’ schreeuwt en dat wilde ik koste wat kost vermijden”
  • Kim Kardashians grootste ontgoocheling in de hele transitie van Bruce naar Caitlyn? Dat ze haar naam met een C en niet een K zou schrijven. “Gesproken als een echte Kardashian…”, klinkt het droog.

4/

Caitlyn jenner the secrets of my life kardashian onthulling
@AnnieLeibovitz
  • Ook al praat ze minder over hen -ze brengen uiteraard minder geld op- Caitlyn heeft ook nog drie zonen uit andere huwelijken en die reageerden oorspronkelijk heel heftig op de coming-out van hun vader, meer bepaald met de Vanity Fair cover waarop ze haar verhaal voor het eerst deed. “Burt, Brandon en Brody haten dat beeld. Ze wisten uiteraard al langer hoe de vork in de steel zat, maar verwijten me dat ik geen rekening heb gehouden met hun, met het gevoel dat je als zoon krijgt wanneer je plots je vader in een crèmekleurige bustier ziet pronken.”