#HappyPlantDay: 5 groene tips voor plantlovers

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Tine
#HappyPlantDay: 5 groene tips voor plantloversworld plant day

Op 18 mei is de vierde Wereld Plantendag. De Internationale Hoogdag van de Plant schenkt aandacht aan biodiversiteit, duurzaamheid en natuurbehoud. De ideale gelegenheid om de kamerplanten nog eens water te geven, die overprikkelde cactus een off-day te gunnen of stekjes uit te wisselen met plant-aardige collega's. 

Het is tegenwoordig bon ton om je te outen als plantofiel, je eigen avocado's te kweken op watercultuur of een zieltogende sanseveria te adopteren uit het plantenasiel. Uitpakken met #PlantPorn, kamerplantenweetjes of stekjes uitwisselen: het is intussen daily business op de ELLE-redactie.

Check onze vijf tips voor een Happy Plant Day.

#1 Gratis Airplant

Juttu airplant
Juttu airplant

Ter gelegenheid van #PlantDay krijg je in de urban conceptstores van Juttu op 18 mei een gratis jellyfish airplantje bij aankoop van Bluet-plantjes (vanaf 30 euro).
Meer op juttu.be

#2 Blooming blogs

Is je liefde voor planten en groene interieurs recht evenredig met een ecoproof lifestyle, bookmark dan asap deze blogs.

de groene meisjes
degroenemeisjes.nl

> Veggie koken, ecovriendelijke hotspots in de coolste steden, duurzame kledinghacks of binnengluren in jaloersmakende interieurs. Een groen leven moet vooral leuk zijn aldus blogster Merel. Maar het is vooral enorm aanstekelijk, als je haar blog degroenemeisjes.nl erop naleest.

Elske Leenstra
elskeleenstra.nl

> Elske Leenstra is een grafisch vormgeefster met een hart voor creatieve interieurs en een voorliefde voor kamerplanten. Haar gelijknamige blog elskeleenstra.nl combineert het beste van de twee.

1/

#3 Studybuddy

Floor plantday
Floor Blokmaatjes

Het is bewezen: planten zuiveren de lucht en voorzien de kamer van extra zuurstof. Kamerplanten hebben niet alleen een decoratie functie maar ze maken je ook productiever, verlichten stress en vooral: spreken niet tegen. Je kunt van je kot maar beter een groene oase maken, zo tijdens voor de blok.

Floor.be deelt nog tot eind mei gratis blokmaatjes uit in vier studentensteden. Check hier de laatste data en locaties. Of wees helemaal hip en tover je badkamer om tot een urban jungle met deze instagenieke shower plants.

Floor graslelie
Floor graslelie

Het geheim van een gezonde ruimte zit hem in de keuze van de juiste kamerplant. De NASA Clean Air Study stelde een shortlist op met de meest luchtzuiverende kamerplanten. In de top vijf: klimop, graslelie, aglaonema, bamboepalm en sanseveria. Niet toevallig de bestsellers in de webshop van O Green. Je shopt er het grootste aanbod duurzaam gekweekte clean machines voor elke ruimte.

 

O Green luchtzuiverende planten
O Green luchtzuiverende planten

 

2/

#4 Plantlove adresjes

The Little Green Shop is een bloemenwinkel, theesalon, veggie restaurant en kruidenier in één. De urban green conceptstore wordt gerund door het Brusselse koppel Sarah en Nicolas, twee autodidacten met een voorliefde voor alles wat organisch en botanisch is. Alsembergsesteenweg 314, 1190 Vorst

The Little Green Shop, Brussel
The Little Green Shop, Brussel

Het feelgoodconcept van de interieur- en plantenwinkel Hart en Ziel in Borgerhout zit perfect vervat in de naam. Bezielster Gitte verkoopt naast kamerplanten enkel hartverwarmende spullen die vaak met de hand zijn gemaakt. Unieke woonaccessoires, kamerplanten, papierwaren, juwelen, cadeautjes...
Laar 12, Borgerhout

Hart en ziel wonen borgerhout
Hart en Ziel Wonen, Borgerhout

 

> Koffiebar, lunchroom én plantenshop Stek in Gent is het nieuwste feelgood adresjes in hartje studentenbuurt. De vaste - euhm - stek voor menig student die    even aan de blok wil te ontsnappen.
Nederkouter 129, 9000 Gent

Stek Gent
Stek, Gent

 

3/

#5 Groenboek

De praktische kamerplantengids 'Groen in elke ruimte' is onmisbaar op de boekenplank van elke indoor tuinier. De Nederlandse groenauteur Modeste Herwig bundelt de beste praktische verzorgingstips, de beste kamerplanten voor elke ruimte en haalbare stylingtips in een compact en helder vormgegeven boek.

Groen in elke ruimte modeste herwig
'Groen in elke ruimte', Modeste Herwig @Lannoo

Groen in elke ruimte, Modeste Herwig, 20 €, online te koop bij uitgeverij Lannoo