Stoelendans bij de modehuizen: wie is in, wie is out?

Geüpdatet op 17 juni 2019 door ELLE België
Stoelendans bij de modehuizen: wie is in, wie is out?

Het was weer een komen en gaan bij de modehuizen. Een overzicht:

#1. Berluti
Haider Ackermann mag zijn sociaal leven on hold zetten: hij wordt creatief directeur van het Italiaanse mannenlabel Berluti, maar behoudt ook zijn eigen label (m/v).

#2. Lanvin
De Franse couture-ontwerpster Bouchra Jarrar debuteerde bij Lanvin, waar Alber Elbaz 14 jaar de scepter zwaaide. Elbaz is nog steeds werkloos.

#3. Oscar De La Renta
Ook Peter Copping verlaat na net geen twee jaar zijn post bij het huis van de in 2014 overleden De La Renta. Persoonlijke redenen verplichten hem terug naar Europa te keren.

#4. Roberto Cavalli
Ook Peter Dundas is wispelturig, na drie collecties zwaait hij af bij Cavalli. Opvolging is nog niet bekend.

#5. Carven
Anderhalf jaar, zo lang/kort hield het duo Alexis Martial en Adrien Caillaudaud het uit bij Carven. Een opvolger is bij dit schrijven nog niet bekend.

#6. Marni
Ontwerpster Consuelo Castiglioni verlaat samen met haar man, zoon en dochter het Italiaanse huis dat ze zelf oprichtte. Francesco Risso, eerder bij Prada, moet redding brengen.

1/

stoelendans bij de modehuizen_wie is in, wie is out_header2_MG

#7. Under Armour
De Belgische, in New York gevestigde Tim Coppens heeft er een job bij: creatief directeur bij het Amerikaanse sportlabel UA.

#8. Christian Dior
Maria Grazia Chiuri, voorheen samen met Pierpaolo Piccioli bij Valentino, is de eerste vrouwelijke ontwerper bij het 70-jarige modehuis.

#9. Calvin Klein
Chiuri vervangt Raf Simons, die de plaats inneemt van het duo Francisco Costa en Italo Zucchelli bij CK in New York. De eerste beelden ogen erg veelbelovend.

#10. Givenchy
Riccardo Tisci verlaat na 12 succesvolle jaren het Franse modehuis. Voor een nieuwe job bij Versace?

#11. Saint Laurent
Hedi Slimane ruimt plaats voor Anthony Vaccarello, die er zijn job bij Versus voor opzegt en zijn eigen lijn on hold zet.

#12. Chloé
De Britse Clare Waight Keller toont begin maart haar laatste collectie voor Chloé. Na zes jaar mag het huis op zoek naar een nieuwe creatief directeur.

#13. Band of outsiders
Het Californische label kreeg in september een tweede leven, dankzij het Antwerps geschoolde trio Weber Hodel Feder, inderdaad, die van het schoenenlabel.

Dit artikel verscheen eerder in het maart nummer van ELLE België. 

(Stagiaire Maaike Geys)