Tim Coppens showt voor het eerst in Europa

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Tim Coppens showt voor het eerst in EuropaTim Coppens groet na zijn show op de Pitti Uomo

De Belgische ontwerper Tim Coppens woont en werkt al jaren in New York, maar defileerde gisteren voor het eerst in Europa, op de Pitti Uomo in Firenze.

Coppens (40) was er - samen met Paul Smith - op uitnodiging van de organisatie zelf, hij als Menswear Guest Designer. Sinds de oprichting van zijn eigen modelabel, in 2011, toonde de Antwerpenaar altijd tijdens New York Fashion Week.

Een Europees debuut zeg maar, bovendien streamde hij de volledige FW17 show via Instagram Live. De show was éénmalig op de Instagram account van Tim Coppens te zien en de kijker kreeg een blik voor én achter de schermen. Voor een samenvatting van het defilé, kan je nog steeds terecht op de website van Pitti Uomo. Het label focust op coole, sportieve streetwear voor mannen, maar sinds enige seizoenen horen daar ook enkele vrouwenlooks bij. Onze favorieten: de blauwe onesie - perfect voor de barre New Yorkse winter - en de gecoate gele jurk.

Tim Coppens studeerde in 1998 af aan de Antwerpse Modeacademie en werkte eerst vier jaar voor Adidas in München, vooraleer hij in 2008 bij Ralph Lauren in New York tekende. Afgelopen zomer werd hij ook aangesteld als creatief directeur van het Amerikaanse sportlabel Under Armour. Coppens woont in New York samen met zijn vrouw en zoontje.

timcoppens.com