Riccardo Tisci verlaat Givenchy

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Riccardo Tisci verlaat GivenchyRiccardo Tisci bij Givenchy. @ Imaxtree

De Italiaanse ontwerper Riccardo Tisci zegt het Franse modehuis Givenchy na twaalf succesvolle jaren vaarwel. De geruchtenmolen draait op volle toeren: hij zou mogelijk naar Versace overstappen.

De couturecollectie die Tisci vorige maand in Parijs toonde, is meteen de laatste van zijn hand. Op de komende Parijse modeweek begin maart, zal het Franse huis niet defileren. De door de studio ontworpen wintercollectie zal wel in de Parijse showroom verkocht worden.

Tisci's carrière bij Givenchy wordt als een waar succesverhaal gezien. In cijfers - omzet maal 6, aantal werknemers maal drie, aantal eigen boetieks maal tien - maar ook als naam binnen de modewereld. Zijn samenwerking met Nike afgelopen zomer was bijvoorbeeld een schot in de roos, net als de xl Bambi-sweater uit de winter 13/14 collectie. Ook zijn elegante, etnisch geïnspireerde collecties waren keer op keer een streling voor het oog.

Wie hem zal opvolgen, is vooralsnog onduidelijk. Ondermeer Alber Elbaz (ex-Lanvin), Peter Dundas (ex-Roberto Cavalli), Hedi Slimane (ex-Saint-Laurent) en Clare Waight Keller (ex-Chloé) zijn momenteel werkloos. Zelf wordt Tisci getipt als nieuwe ontwerper bij Versace, dixit de vakbladen WWD en Business of Fashion. Dat hij op goede voet staat met Donatella Versace, toonde hij in 2015 al, toen ze model stond voor zijn zomercampagne.

Riccardo Tisci's meest memorabele Givenchy-looks van de voorbije jaren.

www.givenchy.com