Zoveel verdient Raf Simons bij Calvin Klein

Geüpdatet op 15 februari 2019 door Elise
Zoveel verdient Raf Simons bij Calvin Klein

Geen hongerloontje! 

Niet lang nadat bekend was dat Maria Grazia Chiuri Raf Simons als creatief directeur bij Dior zou vervangen, bevestigde die laatste ook zijn eigen transfer naar Calvin Klein.

Die beslissing was geen verrassing. Het gerucht deed immers al sinds oktober 2015 de ronde, nadat Simons opstapte bij Dior. Enkel nog de officiële aankondiging liet op zich wachten. Tot vorige week dus.

Aan het begin van de zomer gooiden Francisco Costa and Italo Zucchelli – de voormalige ontwerpers van Calvin Klein - de handdoek in de ring na respectievelijk dertien en twaalf jaar van trouwe dienst.

Daaropvolgend kondigde het modehuis aan een nieuwe richting in te slaan in de ontwikkeling van de creatieve visie op alle gebieden van het bedrijf. En zo kwam Simons – het boegbeeld van minimalisme – als geroepen.

Raf Simons vond de druk te groot bij Dior. Hij zou het “rustiger aan willen doen. Of hij echt gemoedsrust zal vinden bij een bedrijf dat zo’n miljoenen euro’s per jaar binnenrijft, blijft nog een groot vraagteken… Voor $18 000 000 (€16.200.000) per jaar – zijn nieuwe salaris – zal hij wel een manier moeten vinden om zich te heroriënteren.