4 inspirerende workshops om je creativiteit te boosten

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Tine
4 inspirerende workshops om je creativiteit te boosten

Gezocht en gevonden: 4 grensverleggende workshops voor avontuurlijke ontdekkers, creatieve geesten, ondernemende starters en handige Hannes. Stap uit je comfort zone en vul ineens je lijstje met life goals aan. 

#1. Kickstart je start-up

startup business plan
startup business plan

Je studeert dit jaar af en droomt van een eigen start-up? Proficiat! Maar hoe begin je eraan? Hoe vertaal je een innovatief idee naar een ambitieus business plan? En wat zijn de voornaamste valkuilen en grootste uitdagingen? Speciaal voor ondernemende starters organiseert de starterscoach van de Stad Antwerpen vanaf 20 maart een vijftal laagdrempelige sessies voor dynamische durvers. Na een lichte maaltijd – kwestie van het ijs te breken – kun je in kleine groepjes deelnemen aan een speeddate met professionals. Scherp je zakelijke skills aan en krijg een duidelijk antwoord op al je vragen. Na afloop kun je napraten met medestudenten, experts en ervaringsdeskundigen aan de open bar.

Ps: Op 28 maart 2017 vindt de tweede editie van Antwerp Startup Fair plaats in De Shop. Dit evenement presenteert startups aan iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van, werken bij of investeren in een startup.

1/

#2. How to handlettering

workshop handlettering
workshop handlettering

Feit: je hoeft geen tekentalent te zijn om met handlettering te beginnen. Kalligrafie 2.0 is een mindful bezigheid die je met de juiste technieken en een beetje vaardigheid snel in de vingers krijgt. Liggen de lessen schoonschrijft al jaren achter je? Geen nood. Liesbet van Minopapersweets maakt je graag wegwijs in de wondere wereld van sierlijke letters, leuke illustraties en gepersonaliseerd drukwerk. Tijdens de workshop 'handlettering - de basis' leer je de verschillende letters tekenenen krijg je tips om evenwichtige composities maken. Na een dag schetsen keer je terug naar huis met een schrift vol inspiratie en tonnen goesting om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Afspraak bij Likebirds, Wiedauwkaai 23K, Gent

2/

#3. Into the wild

workshop bushcraft survival
workshop bushcraft survival

De beste remedie tegen Nature Deficit Disorder – of het chronisch gebrek aan natuurervaringen in het leven van de moderne stadsmens – is een survivalexpeditie à la Into The Wild. Laat de innerlijke oermens in je los tijdens een stoomcursus vuur maken met een vuursteen. Of ga helemaal back to basics tijdens een wildplukwandeling met als afsluiter een workshop natuurlijk koken in de buitenlucht. Mag het nog extremer? Schrijf je dan in voor de tweedaagse expeditie ‘challenge yourself’. Samen met de ervaren bush people van het Kempische outdoorbedrijf Rewilding leer je zelfvoorzienend (over)leven in het wild en bouw je een onderdak voor de nacht met behulp van oeroude bushcraft technieken.

3/

#4 Quick-fix

diy workshop plantrekkers
diy workshop plantrekkers

Ben je het hands on type dat liever zelf aan de afvoer sleutelt dan een vakman te bellen? Droom je ervan om ook je eigen pinterest proof wandrekjes in elkaar te timmeren? Of neem je de verbouwingen van je eerste huis het liefst in eigen handen? Elke reden is goed om je klus-skills bij te spijkeren en je in te schrijven voor een praktijkgerichte doe-het-zelfcursus bij De Plantrekkers. De organisatie werd in 2012 opgericht door twee vrouwelijke ingenieurs die het technische aan het praktische wilden koppelen. Vandaag organiseert het team van klusexperts overal in de Vlaanderen de meest uiteenlopende workshops voor dummies waar je de basisbeginselen van loodgieterij, schilderen, elektriciteit of houtbewerking onder de knie krijgt.