Scoor hier je ticket voor de Dries Van Noten filmpremière

Geüpdatet op 6 mei 2019 door Claire
Scoor hier je ticket voor de Dries Van Noten filmpremière © Imaxtree

Haal je meest fashionable outfit (én schoenen én handtas) uit de kast, want de documentaire over de iconische Belgische modeontwerper Dries Van Noten gaat binnenkort in première. En jij kan erbij zijn. 

De Duitse regisseur Reiner Holzemer volgde Van Noten een jaar lang en creëerde zo een unieke blik achter de schermen tijdens de creatie van vier verschillende collecties. Al licht de regisseur in dit intieme portret ook een tip van de sluier op over het privéleven van Dries. Volgens filmmagazine Variety heeft het de regisseur heel wat moeite gekost om Van Noten te overtuigen zichzelf zo bloot te geven voor de camera, "ik hoop dan ook dat het resultaat een persoonlijke blik is in zijn leven en carrière". Die duurt overigens ondertussen al 25 jaar: geen beter moment voor zo'n ode aan de zo goed als laatste onafhankelijke ontwerper in de fashion business.

Dries Van Noten documentaire docu film movie bozar fashion belgian fashion
© Tommy Ton

1/

De film gaat op 31 maart in première in de Bozar, en zowel Dries Van Noten als Reiner Holzemer zullen van de partij zijn. En jij misschien ook, want voor amper 10€ scoor je al een ticket voor dit fashionable event. Nu rest nog de vraag: wat moet je aantrekken voor een filmavond met 's werelds meest iconische ontwerper? Je kan misschien wat inspiratie opdoen bij zijn zomercollectie, vol vrolijk bloemige, elegante en dromerige silhouetten. Of volg de raad van de maestro zelf: "ik doe gewoon wat ik zelf leuk vind."

Koop hier je ticket voor de première van Dries in Bozar.