5 hippe wandrekjes voor elke ruimte

Geüpdatet op 6 februari 2017 door Tine
5 hippe wandrekjes voor elke ruimteXavier Coenen wandrekjes trends shopping design inspiratie

Ecologisch design, minimalistisch, retro of made in Belgium: voor deze multifunctionele, easy-to-fix wandrekjes schuif je met plezier je oude meubels opzij. Wedden dat je de clean house policy daarna ook doortrekt naar je dressing

100% duurzaam, Tylko

Tylko wandrekjes trends shopping design inspiratie
Tylko wandrekjes trends shopping design inspiratie

Download de Tylko design app, scan je ruimte en speel virtueel met de verschillende afmetingen en opstellingen tot je de perfecte kast op maat hebt. Dankzij het ingenieuze ontwerp-het-zelfconcept van het Poolse label Tylko gaat er geen centimeter opbergruimte verloren en de planken zelf schuif je gemakkelijk in elkaar zonder gereedschap. De meubels zijn gemaakt van duurzaam Fins multiplex en voor elke boom die er in je kast kruipt, wordt er een nieuwe aangeplant.

Basismodule met 3 vakken, vanaf 180 euro. tylko.com

1/
Fifties folies, Tomado

Tomado wandrekjes trends shopping design inspiratie
Tomado wandrekjes trends shopping design inspiratie

Goed nieuws voor vintage verzamelaars die tevergeefs op zoek zijn naar oma’s keukenrekje van weleer. Tomado, het oer-Hollandse huishoudmerk sinds 1923, brengt zijn iconische boekenrek uit 1958 in de Mondriaankleuren zwart, geel, rood en blauw opnieuw in productie.

Basismodel met 2 rasters en 3 legplanken, 59,99 euro. tomado.nl

2/

Stapelgek, MoModul

Xavier Coenen wandrekje strends shopping design inspiratie
Xavier Coenen wandrekjes trends shopping design inspiratie

Functioneel, esthetisch en duurzaam tegelijk. Met MoModul van het Antwerpse designlabel Xavier Coenen configureer je in no time en zonder gereedschap een wandrek op maat. Het slimme zelfbouwsysteem bestaat uit 3 rechthoekige basiselementen die je door de gleuven in de zijwanden telkens op een andere manier in elkaar kunt puzzelen. Belgisch design van de bovenste plank dat voortdurend nieuwe vormen aanneemt.

Basiselementen van berk multiplex, gekleurd laminaat naar keuze. Opstelling foto, 1 889 euro.  xaviercoenen.eu

3/

Me myshelf and I, by Anouk

MyShelf trends shopping design inspiratie
MyShelf trends shopping design inspiratie

Het slimme wandreksysteem 'My Shelf' van de Antwerpse designer/binnenhuisarchitect/Scandinavia lover Anouk Taeymans - bekend als gastjurylid in 'Ons Eerste Huis' - blinkt uit in eenvoud en is op 101 manieren te personaliseren dankzij de vele extra's. Bepaal zelf de lengte van de wandplank en start to customise. Voeg haakjes en rails toe om kleren aan te hangen, installeer hem als boekenplank in je slaapkamer, als opbergrek in de keuken of...

Wandrek 50 cm, 175 euro (3,5 euro per centimeter extra), box, 139 euro, haakjes, 9 euro per stuk. byanouk.com

4/

Design met een hoek af, Hannemans

Hannemans wandrekjes deco design trends
Hannemans wandrekjes deco design trends

Betaalbaar, Scandinavisch geïnspireerd design, made in Belgium: de hippe wandrekjes van Hannemans, pseudoniem van Hanne Hofmans, zijn een waw-factor aan elke muur. In haar eigen atelier in Herenthout ontwerpt ze de meest eigenzinnige meubels met resthout in beperkte oplage of op bestelling.

Wandplankjes Jana (70 euro) en Willy (90 euro). hannemans.be