Dit is dé borstentrend van 2017

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Isabelle
Dit is dé borstentrend van 2017Sexy young woman in orange shirt with cleavage posing with hand on shoulder. Three quarter length studio shot on teal background.

Het is officieel: de tepel is een bedreigde diersoort! 

Vergeet opgepompte billen of de perfecte celebrity neus, de voorbije seizoenen werd een ander stukje vrouwelijke anatomie slachtoffer van het tirannieke "schoonheidsideaal": de tepel. Het begon met Instagram die het ding als obsceen bestempelde en elk heuvellandschap mét topje genadeloos uit haar feeds kegelde. Slecht nieuws voor instagenieke stoeipoezen (zoals de Belgische Marisa Papen), maar ook voor jonge moeders, die plots werden verketterd om hun foto's van borstvoeding. Ook in grote modecampagnes bleken borsten plots perfect gladde structuren te zijn -wie herinnert zich nog de heisa rond Gigi Hadids "kale" boezem voor Guess? De tegenreacties bleven niet uit: vrouwen lieten onder het motto #freethenipple en #normalizebreastfeeding massaal zien wat ze van Moeder Natuur gekregen hebben.

Alle goede acties ten spijt, blijkt de trend uiteindelijk tòch doorgesijpeld. The Plastic Surgery Group, een toonaangevende Amerikaanse praktijk, maakte zojuist in haar jaarlijkse rapport gewag van de stijgende vraag naar een tepelverkleining. Alleen al het voorbije jaar steeg het aantal verzoeken met dertig procent. Experts zien de trend alleen maar verder pieken -pun intended- en voorspellen dat het dé populairste ingreep van 2017 wordt. Nog volgens hetzelfde rapport is het nieuwe lichaamsideaal een atletisch en ultraglad lijf, met minuscule tepels als twee diamantjes om je strakke welvingen in de verf te zetten. Het neusje van de zalm zeg maar, de kers op de taart, of de trend waarop niemand zat te wachten...