Schok: zitten de gestolen Kardashian juwelen in Antwerpen?

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Isabelle
Schok: zitten de gestolen Kardashian juwelen in Antwerpen?

Grote doorbraak in de zaak rond de overval op Kim Kardashian: de Franse politie heeft 17 mensen opgepakt en geeft heel wat nieuwe details over de roof vrij, terwijl de reality ster voor het eerst ook zelf publiek over haar ervaring praat. Dit kwamen we ondertussen te weten: 

  • In het totaal werden zeventien mensen gearresteerd in en rond Parijs. Tijdens de politie-invallen werden heel wat zware wapens en een goede 140,000 euro cash geld gevonden.  Aan de arrestaties gingen maanden aan observatie af, zowel van de verdachten persoonlijk als van de diamanthandel in Europa. Verdachte transacties werden meteen in verband met de zaak Kardashian gebracht.

(Lees hier trouwens alle details over de overval zelf)

  • Het onderzoek van de Franse politie is al maanden aan de gang en baseert zich op DNA-materiaal dat gevonden werd op de ducktape waarmee Kim de mond werd gesnoerd én op de diamanten ketting die de dieven tijdens hun vlucht op straat lieten vallen. Op beelden is te zien hoe ze op fietsen wegstormen, maar één kleinood op de grond terechtkomt, een stuk dat daags na de overval door een wandelaar werd opgemerkt. Op basis daarvan wisten speurders een hoop verdachten te identificeren die eerder deze week werden ingerekend.

1/

  • Onder de gearresteerden bevindt zich de chauffeur die Kim tijdens de Parijse modeweek rondreed. Zijn betrokkenheid bij de zaak bewijst dat het om een “inside job” ging, de politie vermoedt dat hij degene is die de overvallers op de hoogte hield van Kims reilen en zeilen, en misschien zelfs binnenliet in het nochtans zwaar beveiligde Hôtel de Pourtalès.
  • Kopstuk van de roversbende zou een 72-jarige man uit het zuiden van Frankrijk zijn, een zekere Pierre B, die bij de politie bekend stond als zware crimineel. De man zou deel uit maken van verschillende criminele netwerken, verspreid over heel Europa, die ook in België actief zijn. Naast hem worden ook drie vrouwen en twee diamant handelaars genoemd.
  • De kans dat de gestolen juwelen, goed voor zo’n 9 miljoen euro, zich in Antwerpen bevinden, is reëel. Twee verdachten zouden in de stad zijn gespot en de Belgische politie zou alvast betrokken zijn bij het onderzoek. Mogelijke invallen de komende dagen worden niet uitgesloten.

2/

  • Ondertussen hebben zowel Kim Kardashian als haar Franse advocaat Jean Veil gereageerd. Die laatste laat aan het Franse France 2 weten dat zijn cliënte zeer tevreden is met de vorderingen van het onderzoek en opgelucht is dat de waarheid eindelijk aan het licht komt. De voorbije maanden beweerden kwatongen immers dat ze het hele incident in scène had gezet om extra media aandacht te scoren. Blijft haar nu de pijnlijke taak om haar overvallers -misschien- onder ogen te komen bij het identificeren van de verdachten. Volgens Veil is de ster bijzonder vastberaden en van plan om dat laatste zo snel mogelijk in orde te brengen.
  • Veil heeft niet alleen de handen vol met de overval zelf, want blijkbaar heeft hij ook een privacy zaak uit te vechten voor Kim. Er zijn beelden opgedoken van de hysterische reality ster, enkele momenten nadat haar belagers in oktober vluchtten en ze door haar bodyguard uit haar hachelijke situatie was bevrijd. Waarschijnlijk werden die gemaakt door een personeelslid en uiteraard is Kim allesbehalve opgezet met de video. Voorlopig werd hij nog niet verspreid en dat wil ze graag ze houden. Extra overuren dus voor haar advocaat.

3/

  • Zelf neemt ze wel het woord. In een recent vrijgegeven trailer van het nieuwe seizoen van Keeping Up With The Kardashians getuigt Kim in tranen over haar traumatische ervaring: “Ik dacht dat ze me gingen afmaken door me in de rug te schieten. Ik kon geen kant uit en die gedachte maakte me ziek.”

https://youtu.be/OVr5HHvBI6E

(De ster is ondertussen helemaal terug met een nieuwe social media strategie. Wat vind je trouwens van de nieuwe Kim?)

  • Ondertussen is er ook een bizarre speling van het lot voor de andere kroongetuige, de conciërge die samen met Kim onder schot werd gehouden. De man van Algerijnse origine keerde in november terug naar zijn thuisland om te bekomen van zijn eigen trauma. Ondertussen is hij aan de beterhand en wil hij terugkeren naar Frankrijk, onder meer om de politie te kunnen bijstaan, maar… hij mag het land niet meer binnen! Aan MailOnline verklaarde hij het volgende: “De rechter heeft me aangeraden om mijn verblijfsvergunning te vernieuwen in het geval dat ik zou moeten getuigen, maar toen ik die aanvraag ook effectief indiende, werd hij doodleuk geweigerd. Het is te gek voor woorden!” Volgens zijn eigen advocaat is de conciërge evenveel, zonet meer, een slachtoffer als Kim -hij werd reeds aan de voordeur zwaar aangepakt door de overvallers- en heeft hij het recht zijn belagers te confronteren. Bovendien hindert deze situatie het vlotte verloop van het onderzoek. Wordt ongetwijfeld vervolgd.