HOW TO: orde in je make-upkast

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
HOW TO: orde in je make-upkast

make-uptips

Een uitpuilend toilettasje hier, een paar verdwaalde lippenstiften daar, en waar liet je die gebarsten poederdoos ook weer? De orde in je make-up collectie bewaren is niet eenvoudig. Wij geven een paar handige tips om orde op zaken te stellen.

Wegens gebrek aan ruimte voor een aparte make-upkamer met kaptafel en verlichte spiegel, had mijn bureau maandenlang een duobaan. Het ruime oppervlak (want ik was bij aankoop van mening dat een ruim bureau, net als een dictafoon, vulpen en schriftje een noodzakelijk werktuig van een journalist is.) biedt voldoende plaats voor laptop, (lege) kopjes koffie, tijdschriften, boeken, kranten en persmappen. Maar even goed voor mascara's, foundations, penselen, nagellakjes en ander moois dat de make-up rayon te bieden heeft.

De dag dat ik een afspraak met een kohlpotlood van Chanel in mijn agenda pende en mijn witte klavier 'Warm Beige' van Bobbi Brow werd, was de dag dat mijn bureau het freelance baantje als make-uptafel mocht opgeven. Na een grondige selectie keilde ik heel wat beautyspullen zonder morren de vuilbak in, wat de volgende ronde haalde, belandde na een stevige schrobbeurt in de daarvoor voorziene vakjes van een grote make-up case. Die klap ik dicht, schuif ik netjes onder mijn bureau en concentreren op de dagtaak lukt opmerkelijk beter. Schoon huis, schoon hoofd. En een schoon bureau doet ook al heel wat.

Sue Devitt, make-up artist en stichter van Sue Devitt Beauty (klanten waaronder Uma Thurman en Jennifer Connely) geeft tips om de orde in je beautycollectie te behouden.

Koel bewaren: hou make-up en parfums weg van vochtige, warme plaatsen, zo vermijd je kwaliteitsvermindering van de producten. Een kastje in de badkamer mag dan wel handig zijn, een schuif in een commode is beter. Poets je lipsticks en poederdozen af en toe met een vochtig doekje en was borstels in warm water met een beetje babyshampoo.

Verdeel en heers: verdeel je make-up per soort en kleur in bewaar in doorzichtige dozen in plastiek. Kies geen diepe doos, maar eerder het type waarin je bestek zou bewaren. Wat je dagelijks gebruikt, krijgt een plaatsje vooraan. Avond make-up stop je dan weer achteraan.

Beken kleur: verraadt de verpakking niet welk kleurtje je lippenstift heeft? Plak een klein stickertje op je lippenstift met het juiste kleur zodat op kleur schikken eenvoudig wordt.

Roll up: rondslingerende borstels zijn uit den boze. Niet alleen raken ze op die manier snel beschadigd, ze maken vlekken op de rest van je spullen. Bewaar ze in een wasbare 'brush roll'.

Lenteschoonmaak: schrijf op elk product wanneer je het opende zodat het duidelijk wordt wanneer de tijd om te gaan gekomen is. Verander elke drie maanden van mascara en fond de teint, lipsticks en glossjes gaan een jaar mee. Probeer twee keer per jaar afscheid te nemen van producten die je niet vaak gebruikt.

tips: allure.com