Tutorial: Een feestelijke make-up om Nieuwjaar te vieren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Tutorial: Een feestelijke make-up om Nieuwjaar te vieren

ELLE België en Yves Saint Laurent Beauty tonen je de weg voor de perfecte beautylook voor oudejaarsavond. Een gesofisticeerde make-up met een vleugje originaliteit waarmee je de ster op de dansvloer wordt.

ysl11

Stap 1: De teint

We kunnen het niet genoeg herhalen: een perfecte make-up begint met een perfecte teint. Heb je van nature een frisse, heldere teint, dan straal je zelfs met enkel een vleugje gloss en een beetje mascara.

Voor het effect van een volmaakte huid breng je met de vingers Instant Moisture Glow (60,90 euro, beschikbaar in geselecteerde Galeria Inno winkels) aan over het volledige gelaat. Dit hydraterende product dient als basis voor de make-up en zorgt ervoor dat de andere producten langer houden. Daarnaast zorgt het voor een egale, glowy teint. Je kunt het ook over de make-up aanbrengen om bepaalde zones zoals de jukbeenderen, de onderkant van de wenkbrauwen, het puntje van de kin of de cupidoboog (het kleine V’tje net boven de bovenlip) wat uit te lichten.

l802960_40_top-secrets-instant-moisture-glow_alt1-1

De foundation Cushion Encre de Peau (62 euro) zorgt vervolgens voor een egale teint. Breng de foundation lichtjes kloppend aan over het volledige gelaat of strijk hem uit, afhankelijk van de gewenste dekking. De superhandige verpakking maakt een volmaakte dosering mogelijk. Je kunt de foundation bovendien overal mee naartoe nemen: het doosje kan niet stuk en je loopt dus geen risico op uitlopende foundation in je make-uptasje.

cushion-1

Schoonheidsfoutjes en sporen van vermoeidheid en stress werken we tot slot weg met het cultproduct van het merk: Touche Eclat (35,50 euro). De corrigeerpen zorgt meteen voor een frisse oogopslag en camoufleert puistjes en rode vlekken in alle discretie. Stip puistjes en donkere kringen voorzichtig aan (werk daarbij van de binnenste naar de buitenste ooghoek) tot alles mooi in elkaar overloopt.

3365440007017_1_touche-eclat_alt1-1

1/
Stap 2 : De ogen

Breng voor een egale kleur een klein beetje Touche Eclat aan op het bewegende ooglid. Dit is meteen de ideale basis voor je oogmake-up.

Fixeer met een beetje Poudre Compacte Radiance Perfectrice Universelle. Breng het aan met een kleine poederborstel.

sku_851193415_1

Teken zorgvuldig je wenkbrauwen bij met Couture Brow Palette (50 euro). Gebruik de twee donkerste tinten voor een extra intense blik. Wanneer je eyeliner gebruikt is het immers belangrijk dat ook de wenkbrauwen mooi afgelijnd en gestructureerd zijn. Vrees je dat te donkere wenkbrauwen je streng doen lijken, werk dan met een dégradé van kleuren.

Breng hiervoor de middelste kleur van het palletje aan op het breedste deel van de wenkbrauw (binnenkant van het oog), de donkerste kleur in het midden en dan opnieuw de middelste kleur op de wenkbrauwpunt. Vervaag zorgvuldig de verschillende kleuren zodat alles mooi in elkaar overloopt.

3614270980817_couture-palette-feathers_01

ysl13

Breng vervolgens de Couture Eye Marker aan. De eyeliner is een van de belangrijkste onderdelen van deze feestlook. Dankzij de afgeschuinde punt kan je dit product gemakkelijker aanbrengen. Bovendien kun je handig kiezen tussen een fijn of een dikker lijntje, het volstaat om de punt van de pen om te draaien voor je begint. Zo wordt eyelinen kinderspel!

1ys808y21001-jpg

ysl12

Tip van een professional : Breng met Touche Eclat eerst een recht hulplijntje aan van bij de buitenhoek van het oog naar de wenkbrauwpunt. Gebruik deze hulplijn vervolgens als latje voor het aanbrengen van de eyeliner.

ysl9

ysl8-1

Vervaag daarna de Touche Eclat met een wattenstaafje. Zo eenvoudig is dat!

ysl7-1

Werk je oogmake-up af door zowel op de bovenste als de onderste wimpers rijkelijk mascara aan te brengen. Wij zijn fan van The Shock N°1 Volume Effet Faux Cils (35 euro, beschikbaar vanaf 16 januari 2017).

yslmascara

Tip van een professional : Breng een beetje meer mascara aan op de wimpers aan de buitenzijde, je blik wordt hierdoor helemaal opengetrokken.

l6384800_mascara_the_shock_ndeg1-504x1024

2/
Stap 3 : De mond

Net als voor de teint is een sublimerende basis ook voor de lippen onontbeerlijk: Lip Perfector (34,50 euro, beschikbaar bij Galeria Inno) heeft een vernieuwende textuur die de lippen lichtjes scrubt en gladstrijkt. Je mag het meerdere keren per dag aanbrengen om de lippen zacht en goed gehydrateerd te houden.

tps-lip-perfector-768x771-1

Ga voor glamour en breng op de volledige mond met het penseel een intense lippenstift aan, bijvoorbeeld de Rouge Pure Couture Xmas N°13 Sparkle Clash Collection (36 euro).

rougecouture

ysl5-1

Neem je tijd om zorgvuldig de cupidoboog (het kleine V’tje net boven de bovenlip) te tekenen.

ysl4-1

3/
Het detail dat het verschil maakt

Zin om eens lekker uit de band te springen?

Met een gouden glitterlijntje tegen de onderrand van je wenkbrauwen voeg je een vleugje fantasie toe aan je look!

ysl3-1

Gebruik een vet potlood zoals Dessin du regard Waterproof 5 (23,50 euro). Trek een lijntje zo dicht mogelijk bij de onderrand van je wenkbrauwen.

dessin-du-regard-waterproof-crayon-yeux-impact-couleur-tenue-16h-1

ysl2-1

Je bent nu een echte star, geniet ervan!

ysl1-1

Foto’s : Eva Vlonk

Make-up : Yves Saint Laurent Beauty

Make-up Artist : Paul van Rompaey

Model : Elke Sockeel

logo-ysl-2