Must have : Bella Donna

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Must have : Bella Donna

Met het dubbele parfumduo Donna en Uomo van Trussardi zorg je voor een vleugje Italiaanse elegantie voor jou én je vriend.

 La bella Italia, het land van lekkere pasta, gelato en van de meest stijlvol geklede dames en heren ter wereld, die vast allemaal iets van Trussardi in de kast hebben hangen. Het Italiaanse modehuis werd in 1911 opgericht door Dante Trussardi - met zo'n naam kan je niet anders dan fashion designer worden - die eerst enkel leren handschoenen vervaardigde, tot neefje Nicola Trussardi het merk overnam en er al snel een volwaardige modelijn van maakte. Als kers op de taart creëerde het huis voor haar 100e verjaardag in 2011 twee signature scents, Donna voor de dames en Uomo voor de heren. Twee tijdloze geuren die nog altijd het ontdekken waard zijn.

 De twee parfums zijn een ode aan het vakmanschap van het huis én aan de eigenzinnige signoras en signores die er klant zijn. Het zijn sensuele, tijdloze geuren voor pittige dames en heren die weten wat ze willen. Donna combineert verleidelijke patchoeli met romig sandelhout en warme vanille, met een frisse toets van waterlelie, yuzu en oranjebloesem. Niet voor muurbloempjes, deze verleidelijk warme geur. Dit jaar kreeg dit succesvolle parfum er een moderner, iets frisser zusje bij: een eau de toilette die is opgebouwd uit ongeveer dezelfde noten als de eau de parfum, maar die dankzij de andere verhoudingen van die ingrediënten luchtiger en pittiger ruikt. Stel dat je de eau de parfum vergelijkt met een verleidelijke avondjurk, dan is de eau de toilette een ondeugende little black dress.

 De mannen worden verwend met Uomo, een groen-houtige eau de toilette waarin citroensap en nootmuskaat worden aangevuld met viooltjes en salie. Een verfrissende geur met best veel body, precies het parfum dat je je voorstelt bij zo'n piekfijn in het pak gestoken Italiaan die net van zijn vespa stapt. Ook dit parfum werd dit jaar in een iets andere versie gelanceerd: het kruidig-bloemige Uomo The Red is net als bij de Donna geuren samengesteld uit dezelfde noten als de originele eau toilette, maar kreeg net een beetje meer pit. Als Uomo een maatpak is, dan is Uomo The Red een stijlvolle fluwelen blazer, die je zowel klassiek als sportief kan dragen.

 Handig toch, zo'n geurgarderobe die bij elke outfit en elke gelegenheid past. Nu enkel nog zo'n knappe Italiaan strikken, maar dat is met zo'n vleugje Trussardi Donna vast geen enkel probleem.

Trussardi Donna eau de parfum, vanaf 44,10€, Trussardi Donna eau de toilette, vanaf 43€, Trussardi Uomo eau de toilette, vanaf 40€, Trussardi Uomo the red, vanaf 44€.