HOW TO: foundation aanbrengen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
HOW TO: foundation aanbrengen

W 19621-18

Als je oog met een perfect eyeliner boogje decoreren de grootste make-up uitdaging is, dan staat foundation aanbrengen op nummer twee. Om 'kader', 'cake' en een oranje hoofd te vermijden, vroegen we raad aan Bouzouk, master make-up artiest bij Lancôme.

Al te vaak gebruiken vrouwen foundation om hun zomerse kleurtje te reconstrueren, een kapitale make-up fout. Fond de teint dient om de huid te egaliseren, verdoezelt donkere kringen en vlekjes, geeft het gezicht meteen een frisse uitstraling en vormt de perfecte basis voor de rest van je make-up.

Kies met aandacht de kleur van je foundation, ga voor een tint die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur aanleunt. Baseer je op de kleur van je hals, vrees niet dat die te bleek is. Met de juiste teint op je gelaat ontstaat een harmonie tussen gezicht en hals.

Veel vrouwen springen te kwistig met foundation om en bereiken daarmee het omgekeerde effect. De huid kan niet ademen en de crème kruipt in rimpeltjes en gaat oneffenheden net benadrukken in plaats van te verdoezelen. Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op de hand, neem een beetje foundation met het topje van je penseel (ook goedkopere merken hebben goede borstels in hun gamma) en begin met aanbrengen aan de zijkanten van je neus . Werk van binnen naar buiten, zorg voor een egale overgang tussen gezicht en hals.

Uiteraard kan je ook met de vingers werken. Voordeel daarvan is dat de foundation sneller je lichaamstemperatuur aanneemt en zich nog makkelijker laat uitsmeren.

foundation

foundation2

Lancôme heeft een uitgebreid gamma foundations, met de Teint Idole Ultra als onze ultieme favoriet. Verkrijgbaar bij de betere parfumerie.