Playmobil vrouw wordt 40: 6 weetjes

Geüpdatet op 30 april 2019 door Laure Vandendaele
Playmobil vrouw wordt 40: 6 weetjes

Who run de speelgoedbak en bij uitbreiding the world? Juist ja: girls! Dit 7,5 centimeter grote icoon mag 40 kaarsjes uitblazen.

In 1974 bedacht Hans Beck een nieuw speelconcept, ontwikkeld rond drie figuren: een ridder, een indiaan en een bouwvakker. Pas twee jaar later kregen de Playmobil mannetjes voor het eerst vrouwelijk gezelschap.

6 weetjes over de 40-jarige Playmobil vrouw

playmobil_group

  • Barbie heeft al heel wat jobs gehad, maar Miss Playmobil hoeft niet voor haar onder te doen. Met meer dan 30 verschillende carrières bewees ze dat ze een vrouw van de wereld is.
  • Bad hairday? Geen probleem. Het Playmobil vrouwtje had in haar 40-jarige bestaan maar liefst 166 verschillende kapsels.
  • In 1987 verscheen de Western vrouw met zichtbare vrouwelijke vormen op het toneel. Die droeg voor het eerst geen mini-jurk maar een lange rok. Dit werd mogelijk gemaakt door de nieuwe lichaams-­ en kledingsvormen, waardoor ontelbare nieuwe figuurvarianten mogelijk werden.
  • Fans van de populaire sport verwelkomden enthousiast de eerste vrouwelijke
    Playmobil voetballer met kick-systeem. (2006)
  • Zonnecrème ingepakt? Dan gaan we naar het strand! In 2010 dragen de Playmobil vrouwen dragen voor het eerst bikini’s tijdens de vakantie.
  • Eindelijk zwanger! Sinds het begin van de jaren '80 bracht Playmobil kinderen en baby’s in het gamma. Maar pas 30 jaar later werd voor het eerst een Playmobil vrouw gelanceerd met een zwanger buikje.

Herken jij jouw favoriete speelpopje?