Wat zegt je bruidsjurk over jou?

Geüpdatet op 13 oktober 2016 door Isabelle
Wat zegt je bruidsjurk over jou?

Dat jij vandaag de ster bent natuurlijk, maar verraadt ook deze karaktertrekjes:

(Lees ook: welke bruidsjurk past bij jouw silhouet?)

1/

DE A-LIJN JURK

Soort bruid? Je bent rustig, gestructureerd en hebt extreem goede organisatieskills. Je pakt dit huwelijk aan zoals je een zakelijke deal zou regelen: zonder ruimte voor fouten. Niet dat liefde onbelangrijk is, maar je beleeft het op een praktische manier. Bovendien zijn tradities belangrijk voor jou. Niemand die dan ook twijfelt dat je het als echtgenote en later als moeder buitengewoon goed zal doen.

Soort huwelijk? Een klassieke formule met veel respect voor de tradities. De sfeer is ongedwongen elegant, net als de rest van je leven. Zatte onkels, over the top bruidsmeisjes en slechte smaak in het algemeen horen hier niet thuis: je gasten zijn gewaarschuwd!

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-1

2/

DE BALJURK

Soort bruid? Je bent een hopeloze romanticus en grijpt je kans om een dag lang je eigen sprookje te beleven. Dat het knalt, dat het andermans ogen uitsteekt, dat het al je fantasietjes waarmaakt en jou vooral op je roze wolkje laat zitten! En dat je kersverse echtgenoot zich straks maar een weg door je jurk met het volume van tien wolken baant, je huwelijksnacht moet immers net zo magisch als de dag zelf zijn… en het leven dat daarop volgt ook! Pressure is on!

Soort huwelijk? Niets is teveel om je speciale dag te vieren. Een koets, torenhoge taarten, een koninklijke locatie, een suite met vijftig op elkaar afgestemde bruidsmeisjes en natuurlijk tranen met tuiten. Alle drama is welkom. Alleen jammer dat je geen tijd vond een zwerm vogels te trainen om je sluier te kunnen dragen…

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-2

3/

DE MEERMIN JURK

Soort bruid? Je bent zelfzeker, pure fun en vooral van plan een stevig feestje te bouwen! Ook al geef je voor eeuwig je jawoord aan één man, niets belet je om je troeven uit te spelen en andere mannen met je curves nerveus te maken. Een beetje spelen mag ook als getrouwde vrouw, toch? De enige stress die jij ervaart? Dé allerbeste DJ scoren!

Soort huwelijk? Het lijkt op het eerste zicht klassiek, maar eens de zon ondergaat blijkt dat je een stevige muzikale line-up én nooit eindigende open bar hebt voorzien. Dit is alvast één bruid die niet gaat slapen voor de zon opkomt! En al wie je op andere ideeën wil brengen, wordt vriendelijk verzocht het feest te verlaten…

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-3

4/

DE KORTE JURK

Soort bruid? Naar de maan met conventies! Jij trouwt omdat je van je man houdt, niet omdat het moet volgens één of andere idiote sociale regel. Regels hebben trouwens geen plaats in je leventje, dat je volgens je eigen willetje indeelt. Eigenwijs? Misschien, maar vooral een sterk karakter dat weet welke kant je uit wil. Voor jou hoeft het hele “dit is mìjn dag” toneeltje niet: iedereen gelijk voor de wet, iedereen in het kort -ook de bruid.

Soort huwelijk? Laten we het klassieke feest skippen en gezellig een underground nachtclub afhuren in de stad. Op die manier kan je feesten als de beesten én in het donker heb je geen last van je afkeurende schoonmoeder…

Iets voor jou? Kijk ideetjes af bij deze sterren met korte bruidsjurken.

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-4

5/

DE BOHO JURK

Soort bruid? Je bent romantisch, maar niet traditioneel, creatief, dromerig en van plan er de meest memorabele dag van je leven van te maken. Geen nood aan extreem deftig, -klassiek, -dramatisch of -emotioneel: zolang je huwelijk maar extreem fotogeniek is, ben je tevreden! De zoektocht naar de perfecte huwelijksfotograaf bezorgt je dan ook kopzorgen…

Soort huwelijk? Laten we de kerk en het gemeentehuis skippen en een spirituele bosceremonie organiseren. Nadien worden de gasten in een rustieke schuur met grote kampvuren ontvangen, waar ze zich kunnen uitleven in de diverse fotobooth die jij liet installeren. Ze krijgen wel niet teveel drank voorgeschoteld, want dat staat hun poseercapaciteiten in de weg.

Inspiratie nodig? Dit zijn de 25 allermooiste boho bruidsjurken op Pinterest! 

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-5

6/

DE SEE-THROUGH JURK

Soort bruid? Jij bent een geboren performer, het leven is een show en daar mag je trouwdag geen uitzondering op vormen. Het is niet dat je de schijnwerpers opzoekt, je bent het gewoon gewend erin te staan… Niets is matig bij jou, alles gebeurt in extremen en dat kan wel eens voor hoog oplaaiende gemoederen zorgen. Vooral tijdens de organisatie van je grote dag.

Soort huwelijk? Een memorabel event waarover gasten nog jaren zullen napraten. Je wil ze trakteren op een spektakel en ze er optimaal van laten genieten. Kosten noch moeite worden gespaard voor deze ervaring, van de locatie (een uitgebrand klooster dat met een son et lumière spel tot leven komt), via het eten (elke tafel krijgt zijn eigen sushikok, die voor de neus van de gasten brandende creaties tevoorschijn tovert) tot de eerste dans (die je uiteraard met 20 achtergronddansers uitvoert). Wat een show!

wat-zegt-je-bruidsjurk-over-jou-6